Bbp: Yabancı Askerler Türkiye'de Asla Konuşlanmamalı

Bbp: Yabancı Askerler Türkiye'de Asla Konuşlanmamalı

Büyük Birlik Partisi(BBP), Irak ve Suriye tezkerelerinin birleştirilmesi ve bu iki sınırın tek bir sınır yönetimi olarak ele alınması görüşünü desteklemekle birlikte yabancı askerlerin Türkiye'de konuşlanmasına asla müsaade edilmemesi...

Büyük Birlik Partisi(BBP), Irak ve Suriye tezkerelerinin birleştirilmesi ve bu iki sınırın tek bir sınır yönetimi olarak ele alınması görüşünü desteklemekle birlikte yabancı askerlerin Türkiye'de konuşlanmasına asla müsaade edilmemesi gerektiğini bildirdi.

BBP yöneticilerinin 5 madde olarak sıraladığı tezkereye ilişkin görüş ve düşünceleri şöyle:

"- Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Irak ve Suriye tezkerelerinin birleştirilmesi ve bu iki sınırın tek bir sınır yönetimi olarak ele alınması görüşünü destekliyoruz. Bunun aynı zamanda çözüm sürecine dair bu zamana kadar geliştirilen tezlerin reddedilişi anlamına geldiğini düşünüyoruz. Çözüm süreci kapsamında bölgeden tırpanlanan Kara Kuvvetlerimizin sahada daha aktif olmasını, kevgire dönen Suriye sınırımızın yönetimini elinde tutan sivil sınır bürokrasisinin askıya alınabilme kapasitesini de yerinde bir çözüm olarak görüyoruz.

- Küresel müdahalenin Türkiye'nin egemenlik haklarını askıya almasına izin vermeden, Türkiye'yi ileri bir karakol ve cephe ülkesi gibi gören tezlerin dışında sınırlarımızı güvenli bir şekilde koruyacak 'askeri çözümleri' ihtiva eden tezkereyi doğru buluyoruz. Bunun yanında, yabancı askerlerin Türkiye'de konuşlanmasına asla müsaade edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

ORTADOĞU POPÜLASYONUNU YENİDEN ŞEKİLLENDİRMEK İÇİN

- Ortadoğu popülâsyonunu yeniden şekillendirmek için, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında kurulan enerji bazlı butik terör örgütü IŞİD ile mücadelenin yanında, narko-terör örgütü PKK ve PYD unsurlarına karşıda net ifadelerin ve mücadele kararlılığını tezkere metninde pratikte görmek istiyoruz. Karşı olduğumuz çözüm süreci döneminde, şımarıklık yapan ve devlete racon kesen eşkıya takımının bu tezkere bağlamında bu davranışlarının bir bedeli olduğunu hatırlatacak her girişimi ve beklentiyi destekleyeceğiz.

- Hatırlarsınız, sözde Kürt devletinin temellerinin atıldığı Irak'ın kuzeyindeki bölge güvenli ve uçuşa yasak bölge ilan edilmiş, daha sonra buradaki kırmızı çizgilerimiz çiğnenerek bu bölge bölgesel Kürt yönetimine devredilip bu günlere gelinmişti. Bu kez de Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak güvenli bölge ilan edilip, daha sonra bu bölgenin Suriye Kürdistan’ına teslim edilme tezgâhına karşı, direnecek ve mücadele edecek konsepte 'tüm sınır ötesi faaliyetlerini' sonuna kadar destekleyeceğiz.

- Büyük Birlik Partisi olarak Meclis'te oy kullanıp tezkerenin kaderini belirleyecek meclis temsiline sahip değiliz. Lakin daima doğrunun yanında, yanlış olarak gördüğümüz tehdit ve risklerin karşısında olan bir siyasi hareket olarak, aziz milletimizin ve devletimizin mukadderatına zeval verecek hiçbir gelişmenin yanında olmayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm kararlarımızı yetkili kurullarımızda istişare ederek alacağız. Ve doğru olduğuna inandığımız fikirleri söyleyip işleri yapacağız." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.