Bbp İl Başkanı Gümüş: 15 Kişinin İstifa Haberi Koca Bir Yalandır

Bbp İl Başkanı Gümüş: 15 Kişinin İstifa Haberi Koca Bir Yalandır

BBP Osmaniye Merkez İlçe Yönetim Kurulundan 15 kişinin istifa ederek AK Parti'ye geçtiği haberinin külliyen yalan olduğu belirtildi. BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, "22 Temmuz 2014 tarih ve 139 nolu kararı ile parti tüzüğüne uymadığı gerekçesi...

BBP Osmaniye Merkez İlçe Yönetim Kurulundan 15 kişinin istifa ederek AK Parti'ye geçtiği haberinin külliyen yalan olduğu belirtildi. BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, "22 Temmuz 2014 tarih ve 139 nolu kararı ile parti tüzüğüne uymadığı gerekçesi ile ihraç edilen Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bakır Yıldız yaptığı basın açıklamasıyla diğer yönetim kurulu üyelerini Şelale Restoran'da Merkez İlçe Yönetim Kurulunun yemeği var diye milleti kandırmıştır. Bu süreçte partimizden istifa eden Ramazan Bostancı ise yönetimde değil sade bir üyemizdir." dedi. Gümüş, 15 değil sadece bir kişinin AK Parti'ye geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kendisini desteklemedikleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) hedef seçildiğini vurgulayan BBP Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, "Kapalı kapılar ardında birilerinden emir almadığımız için bugün gücü elinde bulunduran iktidar kendisi gibi düşünmeyen siyasi rakipleri ve sivil toplum kuruluşlarını karalama ve deşişik entrikalarla yok etmeye çalışmaktadır. BBP ailesi olarak biz dürüst ve ilkeli siyaset yapmayı şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'ndan öğrendik, onun bıraktığı temiz ve ilkeli siyasetin takipçisi olmaya devam edeceğiz. BBP olarak hiçbir zaman güç karşısında menfaat için eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Yalanla, dolanla, iftirayla, karalamayla, düzenbazlıkla, algı operasyonlarıyla ülke yönetilemez. Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici'nin öncülüğünde BBP olarak cumhurbaşkanğı adaylığı konusunda Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekliyoruz. Doğru kimden gelirse gelsin onun yanında oluruz, yanlışı da babamız da yapsa onun karşısında oluruz. Tarafsız, herkesi ve her kesimi kucaklayan, 76 milyonun cumhurbaşkanı olabilecek, milliyetçi, maneviyatçı, demokrat bir kimliğe sahip, üstünlerin hukukunun tesisi için çalışan değil hukukun üstünlüğüne tam olarak teslim olabilecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Ülkemizde, giderek derinleştiren, kamplaştıran, ayrıştıran, kutuplaştıran bir cumhurbaşkanı değil uzlaştıran barış ve sevginin oluşmasına öncülük edecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

'15 KİŞİ DEĞİL 1 KİŞİ GEÇTİ'

Gümüş, Osmaniye Merkez İlçe Yönetim Kurulunda 15 kişinin istifa ederek AK Parti'ye geçtiği haberinin külliyen yalan olduğunu belirtti.

Gümüş, "22 Temmuz 2014 tarih ve 139 nolu kararı ile parti tüzüğüne uymadığı gerekçesi ile ihraç edilen Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bakır Yıldız yaptığı basın açıklamasıyla diğer yönetim kurulu üyelerini Şelale Restoran'da Merkez İlçe Yönetim Kurulunun yemeği var diye milleti kandırmıştır. Bu süreçte partimizden istifa eden Ramazan Bostancı ise yönetimde değil sade bir üyemizdir." dedi.

Basında çıkan haberde BBP'den istifa edip AK Parti'ye geçtiği yazılan Tuncay İşleyen'in istifasının söz konusu olmadığını belirten Gümüş, "Bakır Yıldız ihracında imzası olan Tuncay İşleyen hala görevinin başındadır. Araştırıp soruşturmadan bu kişilere rozet takan, Ak Parti İl Başkanı Hasan Altıntaş'a bunu yakıştıramadım doğrusu. Bu Haberi yapan gazetecilere de Allah izan versin. Merkez ilçe yönetiminde olduğunuz doğru mu diye sormuyorlar. BBP'ye yapılan operasyon devam ediyor. Yirmi yıldır bu davayı nasıl tertemiz devam ettiriyorsak bundan sonra da devam ettireceğiz. Bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yok." şeklinde konuştu.

Kendisinin ne BBP'den ne de Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmediğini belirten Tuncay İşleyen, "Bakır beni arayarak toplu istifa yapacağız dedi. Bana il ve ilçe başkanının haberi var dediği için toplantıya katıldım. Merkez ilçe yönetiminden sadece Bakır Yıldız, ben ve partimizin üyesi olan Ramazan Bostancı vardı. Ne olduğunu anlayamadan basın mensupları geldi arkasından. AKP İl Başkanı Hasan Emir Aslantaş girdi. Orada bulunanlara rozet takmaya başladı. Orada kesinlikle BBP'den istifa edip AKP'ye geçtiğimizi söylemedim. Bana göre Bakır Yıldız ihraç edildiği için kendisi böyle tepkisini göstermiştir." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.