Bbp Genel Sekreteri Tunç: Kürt Devletini İlk İsrail Sonra Da Türkiye Tanıyacak

Bbp Genel Sekreteri Tunç: Kürt Devletini İlk İsrail Sonra Da Türkiye Tanıyacak

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, sözde Kürdistan devletini ilk tanıyacak devletin İsrail olacağını ikinci olarak da bu devleti sayacak ülkenin Türkiye olacağını iddia etti. BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Antalya Alperen Ocakları’nda cumhurbaşkanlığı...

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, sözde Kürdistan devletini ilk tanıyacak devletin İsrail olacağını ikinci olarak da bu devleti sayacak ülkenin Türkiye olacağını iddia etti.

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Antalya Alperen Ocakları’nda cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirme toplantısı düzenledi. Genel Sekreter Tunç, pazar günü yapılan 12. Cumhurbaşkanlığı seçiminde neden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemediklerini açıkladı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde iki saate yakın görüştüğünü hatırlatan Üzeyir Tunç, ilk olarak Başbakana şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun şahadet sürecinin hala neticelendirilmemesini sorduklarını ifade etti. İki saatlik görüşmenin bir saatinin Muhsin Yazıcıoğlu üzerine konuşulduğunu hatırlatan Tunç, “Onun ötesinde Güneydoğu meselesini görüştük. Hükümetin çözüm süreci dediği bizim müzakere dediğimiz süreçle alakalı görüştük. Ortadoğu’da ki gelişmelerde tavrımızı ortaya koyduk. Maalesef hiçbir yakın tavır ve düşünce içinde göremedik.” dedi.

Çözüm süreci ve Orta Doğu konuları hakkında bilgi veren BBP’li Üzeyir Tunç, herkesin adı gibi emin olması gerektiğini, fiiliyatta olan ve çok yakında resmi olarak ilan edilecek sözde Kürt devletini ilk tanıyacak ülkenin İsrail olacağını söyledi. Tunç, bu Kürt devletini resmiyette tanıyacak ikinci ya da üçüncü ülkenin ise Türkiye olacağını öne sürdü.

Başbakan Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığı seçimini kazandıktan sonraki balkon konuşmasındaki sözlere sadık kalmasını isteyen BBP’li Tunç, “Erdoğan’ın herkesi kucaklaması gerekir. Bayrağımızın tekliği devletimizin birlik ve beraberliğinden hep bir arada kardeşçe yaşayacağımız kalkınacağımız bir Türkiye için çalışmasını isterim. Kalkınan daha müreffeh bir görevi yaparsa ki bundan emin değilim. Çünkü Erdoğan’ın bu gün söyledikleri ile yarın söyledikleri birbirini tutmamaktadır.” diye konuştu.

‘AMAÇ ABDULLAH GÜL’ÜN ÖNÜNÜ KESMEK’

Başbakan Erdoğan’ın kafasına koyduğunu her zaman yaptığını kaydeden Üzeyir Tunç, Türkiye’nin önümüzdeki günlerde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kurultaya şahitlik edeceğini vurguladı. Erdoğan’ın AKP’nin kurultayını 27 Ağustos’a almasını ise Tunç şu şekilde değerlendirdi: “Bizim tahminimiz 28 Ağustos’a kadar görevi devam eden Abdullah Gül’ün önünü kesme operasyonudur. Ağırlıklı gelecek isim de bellidir. Allah memleketimizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.