Bbp Genel Başkan Yardımcısı Gürhan: İstişare İle İhsanoğlu Dedik

Bbp Genel Başkan Yardımcısı Gürhan: İstişare İle İhsanoğlu Dedik

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, partinin tüm organlarıyla istişare ederek Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı aldıklarını söyledi. BBP Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, partinin tüm organlarıyla istişare ederek Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı aldıklarını söyledi.

BBP Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Ahmet Gürhan, BBP’nin ilkeleri, mazisi olan ve istişareye dayalı olarak kurulmuş bir parti olduğunu kaydetti. Gürhan, "Biz hiç kimsenin arka bahçesi olamayacak kadar köklü bir partiyiz." ifadesini kullandı.

BBP’nin cumhurbaşkanının halk tarafında seçilmesi gerektiğini 21 yıl önce savunduğunu dile getiren Gürhan şunları kaydetti: "BBP’nin içinden veya direk BBP’nin açıklayacağı bir aday çıkartmak arzusundaydık, ancak her zaman olduğu gibi yasalar önümüzü kesti. Önümüze 3 seçenek geldi. Bir aday terör uzantısı olması hasebiyle ilgimizin dışındaydı, diğer 2 adayın BBP genel merkezini ziyareti sırasında ilkelerimizi, önceliklerimizi anlattık. Neticede ilkelerimize uyan tek aday Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu idi. Yaptığımız istişareler neticesinde Ekmeleddin Bey'i destekleme kararı aldık."

Ahmet Gürhan, Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklememe kararlarını ise şöyle izah etti: "Muhsin Başkanı ve arkadaşlarını karlı dağlarda ölüme terk edeni, 6 senedir bir dava açmayanı, o tarihte görevde olan ve direk kusurları olan kamu görevlilerini ödüllendiren bir kişiyi nasıl destekleriz? Bayrağımızı indirenlere ses çıkartmayan, uçağımızı düşürenlere bir şey demeyen, ülkenin bir bölgesini PKK’lı teröristlerin insafına terk eden birini nasıl destekleyelim. BBP’nin oylarını çantada keklik görenlere, BBP’nin ilkelerinin olduğunu hatırlatmak isterim. Bir kere bile Türküm demeyen birine nasıl destek verelim. Mısır’ın Rabia’sına ağıt yakıp Uygur Türkü’nün Rabia’sına vize vermeyen birisine nasıl destek verelim. Ülkenin huzura ihtiyacı var, karşısına çıkan herkesi hain ilan eden birine nasıl destek olalım. Erdoğan’ın 2. tura kalması ihtimalinde kiminle ittifak kuracak? Hemen ben cevaplayayım. Tabi ki PKK’nın temsilcisiyle, BBP’nin böyle kirli bir ittifakın içinde olmasını isteyenlere insaf diyorum."

Gürhan bir soru üzerine BBP’nin içindeki muhalifleri ciddi almadığını aktarırken "BBP ile alakası kesilmiş veya şuanda BBP’de kendi yer bulamayanların hezeyanıdır. Bu arkadaşlar istişarelere katılmayıp, basının önünde BBP’yi karalamaları, istişarenin ruhuna aykırı ve geleneklerimize ters olduğunu ifade eder, Mevlana’nın dizesiyle cevap vermek istiyorum: sanma ki yıkıldık sanma ki göçtük, biz sadece başka bir bahar için yaprak döktük." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.