Bayramlaşma programlarında kardeşlik mesajları

Bayramlaşma programlarında kardeşlik mesajları

Kurban Bayramında siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, çeşitli dernekler ve vakıflar bayramlaşma programı düzenledi

İslamsız saadet olmaz
Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı bayramın ikinci günü bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde milli ve manevi değerlere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapılarak, yapılması planlanan yeni anayasada batının örnek alınmasının yanlış olacağına değinildi
Kurban Bayramı’nda siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, çeşitli dernekler ve vakıflar bayramlaşma programı düzenledi. Bayramın ikinci gününde Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı’nda da bayramlaşma programı vardı. Programa Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Şen, İl Müfettişi İbrahim Erkan, dernek ve vakıfların temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.
Bayramlaşma programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tarihe bakıldığında adil ülkelerin yeryüzünde hükümran olduğu dönemlerde huzur ve barışın tesis edildiğini; buna karşılık ırkçı, emperyalist, Siyonist ve kendinden başka insanları alelade varlıklar olarak gören zihniyetlerin hakim olduğu dönemde zulüm ve sıkıntılar yaşandığını söyledi. 20 ve 21. yüzyıla bakıldığı zaman da dünyada mühim hadiselerin yaşandığına işaret eden Mustafa Özkafa, “Batı güçleri, Amerika ve AB’nin başını çektiği bu yeryüzünde İslam alemini ve insanlığı yönlendirmektedirler. Bu yönlendirme pek çok insanın canına, malına, ırzına, namusuna halel getirmektedir. Son 15 yıla baktığımız zaman Irak, Afganistan, Filistin gibi ona yakın Müslüman ülke, taş üstünde taş bırakılmadan katlediliyor. Kendi sistemlerini hakim kılmak için bir oyun tezgahlayıp yürütmektedirler. Bunu bozacak, adil bir düzen kuracak güç Türkiye’dir. Çünkü Osmanlının varisi bizleriz. Bizim milletimiz de hadiselere bu şuur içinde yaklaşmalıdır. Amerika’ya yaklaşarak, AB toplantılarına iştirak ederek, onların elimize tutuşturduğu vazifeleri çalışarak dünyada sulhu, adaleti, barışı ve hakkaniyeti tesis etmek mümkün değildir. Allah bunun için bizlere birçok şey lütfetmiştir. Bakın görün ki petrol yataklarının büyük bir bölümü Müslüman ülkelerin toprakları sınırlarında. Ama bakıyoruz ki maliyeti 10 kuruş olan petrol, bizim ülkemizde 4 liradan satılıyor. Bu nedendir, dış ticaret açığımızı kapatmak içindir” diye konuştu.
DİZİLERLE TARİHİMİZİ LEKELİYORLAR
Diğer taraftan her gün televizyon ekranlarından yayınlanan 100-150 dizi ile halkın uyutulduğunu ve yanlış yönlendirildiğini dile getiren Özkafa, “Ülkenin değerleri milim milim tahrip ediliyor. Bu millet dizilere meftun ediliyor. Her oynanan dizinin, her yapılan faaliyetin altında önemli bir mesaj vardır. Mesela milleti millet yapan en önemli şeylerden birisi de tarih şuurudur. Siz oynattığınız bir dizi ile Osmanlının en çok sefere çıkmış olan padişahını saraya kapanmış gibi sunarsanız, küçük yaştaki çocuklarınız bu zihniyetle yetişir. Ve siz bırakın dünya liderliğini hiçbir şey olamazsınız. Tarih şuurunu elden bırakmamalıyız” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’NİN DURDUĞU YER TARTIŞILIR
Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’na kutlayarak sözlerine başlayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ise Alem-i İslam’da kanayan yaraların bayram sevincine hüznü ortak ettiğini söyledi. Lütfi Yalman, “Bu millet asırlar boyu haçlı zihniyetinin zulümlerine, baskılarına, vahşetlerine, katliamlarına göğüs germiş, mazlum milletlerin yanında yer almıştır. Özellikle son asırda Türkiye’nin nerede durduğu konusunda çok ciddi endişelerimiz var. Afrika’da Somali’de, Sudan’da, Libya’da, Ortadoğu’da, Çeçenistan’da katliamlar var. Çeçenistan’daki zulüm medyanın da gündeminden düşürülmüş durumda. Bunların temel sebebi bu ülkelerin yöneticilerinin basiretsiz yaklaşımları ve iradelerinin kendi ellerinde olmamasıdır. Türkiye’nin durduğu yer İslam aleminin yanında mı derseniz, hayır değil. Haçlıların yanında mı, bir noktada baktığımızda öyle görünüyor. Libya’da biz AB ile NATO ile hareket ettik. Libya’ya karşı Haçlı Seferi’ni başlatan Sarkozy ile birlikte hareket ettik. Katliamın olduğu her yerde biz NATO ile birlikte hareket ettik. Türkiye’nin nerede durduğunun cevabı çok acıdır. Bu bayram münasebetiyle temenni ediyoruz ki, milletimiz de bu hakikatleri artık görsün. Türkiye durması gerektiği yerde durmuyor” dedi.
BU MİLLETİN ÇİMENTOSUNDA İSLAM VAR
Son dönemde Türkiye’nin terör olayları ve ardından gelen depremle sarsıldığına da dikkat çeken Yalman, terör olaylarının son bulması için öncelikle gençlerin İslam’dan uzaklaştırılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Yalman, “Ülkemizde meydana gelen olaylara bakıldığında ise terör ve deprem olayları gündemi meşgul ediyor. Van’da yaşanan depremin ardından bütün Türkiye’nin Van’a koşması bu milletin çimentosunda İslam inancının olmasıdır. İslamsız saadet olmaz. Bu milletin kanunlarını yapan insanların bu çimentoyu, bu inancı, bu düşünceyi mutlak manada dikkate almaları gerekir. Terörün çözümü de dindar bir toplum yetiştirmektir. Çünkü teröristleri yetiştiren insanların ilk yaptığı iş, içlerine aldıkları bu gençleri dinden uzaklaştırmak oluyor. Bu millet huzur istiyorsa, milleti yönetenler huzur istiyorsa, alemi İslam’a önder olmak istiyorsak, bu milletin yüzde 99’unun inancını dikkate alarak adım atmalıyız” diye konuştu.
MİLLETİ BİRLEŞTİREN TEK UNSUR İSLAM’DIR
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen de huzur şehri Konya’da Allah’ın huzur ve afiyet içerisinde güzel günler geçirmeyi nasip etmesini dileyerek sözlerine başladı. “Son olaylar 26 şehit verdiğimiz terör olayları, Van’da yaşanan deprem ve bunların sonucunda milletimizin tepkisine bakıldığında bu milleti birleştiren bir tek unsurun olduğu görülüyor” diyen Şen, “O da dinimiz ve inancımızdır. Başka hiçbir kuvvet bu birlikteliği sağlayamaz. Ülkemiz idarecileri de bu ortak tepkiden bir kez daha ders almalıdır. Seçimden sonra ortaya konulan ve hükümetin yapmak istediği yeni anayasa çalışmalarında maalesef ilk baştan itibaren yanlışlıklar yapılmıştır. Batının kanunları anayasaları incelenmeye başlamıştır. Türkiye’ye giydirilmek istenilen bu gömleğe başka bir bohça, başka bir yama geçirilmeye çalışılıyor. Milletimiz son seçimlerde bilhassa yeni anayasa yapacağız söylemlerine itibar ederek bu hükümete görev vermiştir. Ahlaksızlığın temelinde bu anayasa vardır. Onun için son seçimlerde iktidar partisinin söylemlerine itibar edilmiş ve madem bizim inancımıza göre anayasayı düzenleyeceksiniz buyurun bakalım denilmiştir. Ama maalesef şu 3 ayda yapılan uygulamalarda yanlışlıklar görülmüştür. Medeni kanunda yapılan değişikliklere bakın, milletimizin en fazla şikayet ettiği konuların başında gelen zina Avrupa istedi diye suç olmaktan çıkarılmıştır. Bunlar bu milletin örfüne, ahlakına, inancına uymayan değişikliklerdir. Biz milletimizle şunu paylaşıyoruz, bu millete Saadet Partisi bu gömleği kimse giydirmelerine izin vermeyecektir. Bu anayasanın ruhu bu millete uygun değildir. Bizim mecellemiz var, incelenecekse o incelensin” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından partililer, yöneticilerle bayramlaştı.
RASİM ATALAY


Bayramlaşma programlarında kardeşlik mesajları
Konya’da Kurban Bayramı nedeniyle resmi kurumlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği programlarda güncel konular değerlendirildi. Bayramlaşma programlarında birlik mesajları verildi


Protokol MKM’de bayramlaştı
Konya Valiliği tarafından organize edilen bayramlaşma törenine Konya protokolü, siyasi parti mensupları, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramın 1. günü Mevlana Kültür Merkezi (MKM)'de gerçekleşen bayramlaşma töreninde halk ile şehir yöneticileri bir araya geldi. Bayramlaşma törenine katılanları Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, Garnizon Komutanı Tüm General Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve siyasi partilerin Konya milletvekilleri ile oda başkanları karşıladı. Sıra halinde yapılan bayramlaşmanın ardından davetliler kokteyle geçti. Sıcak görüntülere sahne olan törende protokol üyeleri ile siyasi parti mensupları vatandaşlarla sohbet etti. Törende konuşan Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, tüm vatandaşların bayramını tebrik ederek, son dönemde ülke genelinde yaşanan sıkıntılı olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Van depremiyle ilgili mesajlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, “Van deprem nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlarımız için Van’a konteynır gönderme kararı aldık. Bu proje ile ilgili çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu her yerde göstermeliyiz. Konya olarak depremzede kardeşlerimize elimizden gelen yardımları yapmalıyız. Bu alanda zaten şehrimizin kadirşinas insanları üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yapıyorlar” dedi. Buruk bir bayram geçirdiklerini söyleyen Adalet ve Kalkınma Partisi Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da, törende anayasa çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Anayasa uzlaşma komisyonun çalışmalara başladığını anımsatan Türkmenoğlu, komisyonda her partiden 3 üye bulunduğunu, nisan ayından itibaren anayasa yazım çalışmalarına başlanacağını söyledi.
İHTİLAL KANUNLARI DEĞİŞMELİDİR
Törende bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya milletvekili Atilla Kart ise, verdiği bayram mesajının ardından son günlerde gündemi meşgul eden anayasa değişikliği hakkında görüşlerini bildirdi. Konya’da barış ve demokrasinin egemen oluğunu fakat ülke genelinde demokrasinin zedelendiğini ifade eden Atilla Kart, “Toplumda bazı kısmın ağzında sakız olan bölünme ve ayrışma gibi kavramların kalkması için yeni bir anayasa şart. Yeni anayasa demokratik olursa ülkede demokratik olur. 12 Eylül anayasası darbe ruhlu bir anayadır. Bu ruhun biran önce değişmesi gerekmektedir” diye konuştu.
Yapılan ikramlar ve sohbetlerin ardından davetliler salondan ayrıldı.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

AK Parti'de birlik ve beraberlik çağrısı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanlığı tarafından bir otelde bayramlaşma töreni düzenlendi. 
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, törende yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu söyledi. 
Türk milletinin sadece bayramlarda birlik ve beraberlik örneği göstermediğini ifade eden Sorgun, Van depreminin ardından Türkiye'nin büyük bir birliktelik ortaya koyarak Van halkının acısına ortak olduğunu vurguladı. 
Sorgun, sadece Türkiye'de değil dünyanın bir çok bölgesinde Türkiye'nin yaptığı yardımların bayram sevinci yaşattığını, muhtaç kim olursa olsun yardımların devam edeceğini dile getirdi. 
Konuşmaların ardından AK Parti Konya İl Teşkilatı Üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı.


MHP şehit aileleriyle bayramlaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya milletvekili Faruk Bal, MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP İl Başkanı Ali Yücel ve İl Teşkilatı Kurban Bayramı'nın  3. günü Konya Şehit Aileleri Derneği'nde düzenlenen törenle bayramlaştı. Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Cafer Çelik ve şehit aileleriyle bayramlaşan milletvekilleri ve parti üyeleri. Şehit ailelerinin sıkıntılarını dinledi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, 2 acıyı birden yaşayarak bayrama girdiklerini söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya milletvekili Faruk Bal, “Bayram öncesi 24 şehit verdiğimiz olay ve Van depremi bizi derinden etkiledi. 24 vatan evladını kaybettiğimiz önemli bir olaydır. Bu baskınla terör örgütü bir mesaj veriyor. Bu mesajı anlamamız lazım. 19 Ekim günü yapılan bu olay Habur olaylarının yıl dönümü, Sayın Cumhurbaşkanı olaydan kısa bir süre önce o bölgede bulundu. Terör örgütünün burada vermek istediği mesaj gayet açık. Burası benim bölgem sen giremezsin diyor. Sayın Başbakan bu canilerin verdiği mesajı anlamak istemiyor” dedi.
Geçen yıl yapılan referanduma değinen MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı ise, referandumda şehit yakınlarına ve gazilere tanınacak hakların genişletileceğini söyleyenlerin bu gün seslerinin çıkmadığını belirtti. Mustafa Kalaycı, “Üzüntülü bir bayram geçirmekteyiz. 2009’da Kürt açılımı diye bir şey ortaya atıldı. Uygulanmaya başlanmasından itibaren elde edilen sonuç 300’e yakın şehit. Açılımın bilançosu milletimizi hassas yerlerinden vuran sonuçlar çıkarmıştır” diye konuştu.
MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel de, bayram mesajını verdikten sonra terör sorununa değindi. Yücel, zorlu bir coğrafya da yaşandığını, Türk milletinin bu coğrafyadaki sıkıntıların üstesinden geleceğini söyledi.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ


Anayasa’da demokrasi ön plana çıkmalı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı'nda bayramlaşma gerçekleştirildi. Bayramlaşmaya CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP İl Başkanı Cumhur Koyuncu,  il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra partililer ve gençlik kolları katıldı. Bayramlaşmada Van depremi ve şehitlere yönelik açıklamalarda bulunan Atilla Kart, “Şehitlerimiz ve Van depreminin acısı ve hüznünü yaşıyoruz. Toplumsal dayanışma ve yardım duygusu bizleri umutlandırdı. Bu bizim büyük millet olmak özelliğimizdir” dedi.
Kart, basının yeni anayasaya yönelik sorularını da cevaplandırdı. Yeni anayasa konusunda samimi olduklarını vurgulayan Kart, demokrasiyi ön plana çıkaran bir anayasa için var olduklarını ifade etti. Kart, konuşmasına şöyle devam etti: “Anayasa çalışmalarında hangi ilkeleri esas alacağımızı genel seçimlerde açıkladık. Bugün de arkasındayım. Soruyorum size AKP'nin anayasa konusunda hiçbir açıklaması var mı? AKP'nin yeni anayasaya ihtiyacı yok; çünkü devletini kurmuştur. Kimin ihtiyacı var? Yurttaşlarımızın ihtiyacı var. Yeni bir anayasa yapma yerine kapalı kapılar ardından, anayasa sürecini kullanmak isteyen bir iktidar görüyoruz. Biz anayasa konusunda samimiyiz. Demokrasiyi ön plana çıkaran bir anayasa için varız. Cumhuriyetin değerlerini koruyarak, demokrasiyi geliştireceğiz. 1980'den sonra CHP'nin inşa ettiği sosyal demokratik hukuk devleti yok edilmeye çalışılıyor. Biz buna izin vermeyiz. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını eşit gören bir anlayışla, birliğimizi koruyarak Cumhuriyet Halk Partisi yeni anayasa konusunda gerekeni yapacaktır.”
İl Başkanı Cumhur Koyuncu ise şehitler ve Van depremi nedeniyle buruk bir bayram yaşandığını belirterek, “Umarım tekrar bu buruk acıları yaşamayız. Herkesin bayramını kutluyorum” diye konuştu. 
HABER MERKEZİ

‘Yeni bir anayasa yapmak zorunluluktur’
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Kurban Bayramı’nın 2. gününde parti il binasında düzenlediği bayramlaşma programında partililerle bayramlaştı. HAS Parti İl Başkanı Veli Tolu, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu programa çok sayıda partili katıldı.
Programda konuşan HAS Parti İl Başkanı Veli Tolu, yaşanan terör olayları neticesinde şehit düşen askerlere başsağlığı, ailelerine sabır diledi. Van’da yaşanan depremde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Tolu, bir daha bu tür felaketlerin yaşanmamasını temenni etti. Bundan sonraki bayramlarda yeryüzünde aç insanın kalmadığı adaletle yönetilen bir dünya, herkesin özgürce yaşayabileceği bir dünya ve adil bir dünyayı yaşamayı temenni eden Veli Tolu, “Temennimiz odur ki ülkemizde bundan sonraki tüm siyasi çıkar çatışmaları ve polemiklere dayanan siyaset anlayışı da bundan sonra ortak doğruyu ortak adımla atacak bir siyasi iradeye dönüşsün. İnşallah yine umut ediyoruz ki ülkemizde herkesin inandığı gibi yaşayabileceği bir siyaset anlayışı da gelişsin. Bu çerçevede önümüzdeki dönem yeni bir çağın başlangıcı olacak ya da içinde bulunduğumuz kaos ortamının yıllarca devam etmesine neden olacak. Biliyorsunuz ülkemizde yeni bir anayasa yapma veya anayasayı değiştirme konusu üzerine tartışmalar devam ediyor. Bizim bütün siyasi partilere mesajımız şudur, bundan sonra Türkiye’de mevcut anayasanın maddelerini değiştirmek hiçbir zaman çözüm olmayacaktır” dedi. TBMM’nin bu ülkenin insanlarına yakışan yeni bir anayasayı yapmak zorunda olduğunu dile getiren HAS Parti Konya İl Başkanı Veli Tolu, “Bunun yolu da kavga etmek, tartışmak, polemik üretmek değildir. Bunun yolu herkesin özgür iradesini ve fikrini açıkça ortaya koyup, bu fikirler üzerinden ortak bir metin hazırlayıp milletin kabulüne sunmaktır. Bu süreçte tüm parti teşkilatlarımız, kavgasız, gürültüsüz, yeni ve bize yakışan bir anayasa için elinden gelen katkıyı sağlayacaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda dünyaya yeni yüzümüzle açılacağız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından parti yöneticileri ile partililer bayramlaştı.
RASİM ATALAY



MÜSİAD’da gündem birlik ve beraberlik oldu
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Kurban Bayramı bayramlaşma programı MÜSİAD Konya Şubesi’nde yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı programda açılış konuşması yapan MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Aslan Korkmaz, “Konya’da uçak kazası sonrası şehitlerimiz, Güneydoğu’dan gelen şehit haberleri ve Van’da yaşanan depremin hüznü ile Kurban Bayramı'nı idrak ediyor bulunmaktayız. Bu yaşanan olaylar Türk milletinin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmektedir” dedi.
Daha sonra sözü alan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kurban Bayramı'nın İslam âleminin birlik ve beraberliğine vesile olduğunu belirterek, “Van’da yaşanan deprem ve terör olaylarının ardından Kurban Bayramı ile birlik, beraberlik ve kardeşlik bağımız üstün geliyor” diye konuştu.
Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli de konuşmasına bayram öncesinde yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Kaleli, “Devletimiz Van’da yaşanan depremin ardından devletimiz tüm imkânlarını seferber etti. Türk milletinin bu tür üzücü olaylarda nasıl beraber olacağını tüm dünya gördü. Bu olayların ardından bayramı buruk yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise bayramların birlik ve beraberliğe vesile olduğunu ifade ederek, “Türkiye’yi bölmek isteyen egemen güçlerin bu amaçlarının gerçekleşmeyeceğini gösteren en önemli hadise Van depremine milletimizin gösterdiği hassasiyet oldu. Bu olay ülkemizin bölünmeyeceğini, milletimizin ayrılmayacağını ve etle tırak olduğu gösterdi.” dedi.
AK Parti 22 ve 23. Dönem Konya milletvekili Hasan Angı da yaşanan olaylarla insanımızın imtihandan geçtiğini ifade ederek, “Depremler oluyor insanlarımızı kaybediyoruz ciddi olaylar yaşıyoruz. Ancak ülkemizde trafikte de bayramlarda ciddi kayıplar yaşıyoruz birbirimize saygı gösterip herkesin durup düşünmesi gerekir” dedi. 3. Dönem MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ziya Özboyacı ise, “Her karanlığın bir şafağı var. Bizler neyin hayır neyin şer olduğunu bilemeyiz. Türkiye’nin yaşadığı bu olaylarda umuyoruz ki hayırlar olacaktır. Yaşadığımız bu olaylar yıllardır hasret kaldığımız kardeşlik duygumuzu pekiştirdi” dedi. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım da iş adamlarının birlik ve beraberlik içerisinde bir arada olduğunu belirterek, “ Birlik ve beraberliğimiz her ortamda devam edecektir” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından MÜSİAD üyeleri ve protokol sohbet etme imkanı buldu.
RASİM ATALAY


SADAV, yabancı uyruklu öğrencileri unutmadı
AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve İlhan Yerlikaya ile Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sosyal Araştırma ve Dayanışma Vakfı (SADAV) tarafından Konya'da eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere verilen kahvaltı programına katıldı. 
Sorgun, Bera Otel'de gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, bayramda böyle bir program düzenleyen SADAV Başkanı Ercan Uslu'ya teşekkür etti. 
''Dillerimiz, renklerimiz, coğrafyalarımız ve ülkelerimiz farklı olabilir ama gönüllerimiz bir'' diye konuşan Sorgun, ''Hz. Mevlana'nın da dediği gibi aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır. Burada hepimiz aynı duyguları paylaşıyoruz. Bizler, şu anda büyük İslam ailesinin bir parçası konumundayız. Birçok ülkeden kardeşimiz var. Hepiniz benim kardeşim ve çocuğumsunuz. Hepinizin Kurban Bayramı'nı bir kez daha kutluyorum'' dedi. 
AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da SADAV'ın birçok önemli yardım ve hizmette bulunduğunu dile getirerek, SADAV'ın depremden sonra Van'a yardımı ilk ulaştıran kurumlar arasında olduğunu söyledi. 
İl teşkilatının ve belediyelerin de çok başarılı çalışmalar yaptığını ifade eden Yerlikaya, ''İslam kardeşliği de bunu gerektiriyordu. İnşallah önümüzdeki yıllar, İslam kardeşliğinin zirvede olacağı yıllar olacak. İslam toplumu dünyanın her yerinde diriliş sürecine girmiştir. Bu çağ, İslam çağı olacak ve bunu en kısa zamanda hep birlikte göreceğiz inşallah'' şeklinde konuştu. 
Dünyanın çeşitli ülkelerinden eğitim için Konya'ya gelen öğrencilerle Kurban Bayramı'nda bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getiren Türkmenoğlu ise ''Sizlerin burada olması, Türkiye'den öğrencilerin başka ülkelere eğitim almaya gitmesi, dünyada bir kardeşlik köprüsü oluşturacak'' dedi. 
Kurban Bayramı'na ailelerinden binlerce kilometre uzakta giren 200'e yakın yabancı öğrenciyi kahvaltıda bir araya getiren SADAV Başkanı Uslu da programa katılan davetlilere ve protokol üyelerine teşekkür etti. 
Programın sonunda ise Afgan öğrenciler, Sorgun, Türkmenoğlu, Yerlikaya ve Altay'a Afganistan'ın yerel kıyafetini hediye etti.
AA




Konya'da Kurban Bayramı manzaraları 
Konya'da, Kurban Bayramı'nın ilk günü kurbanlıklarını kestirmek için vatandaşlar kurban kesim yerlerini doldurdu.
Bayram namazının ardından kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlar, önceden belirlenen kurban kesim yerlerine gelerek kurbanlıklarını kestirdi. Aileleriyle gelen bazı çocuklar ise kurbanlıklar kesilirken gözyaşlarına boğuldu. Kurban kesim yeri olarak belirlenen Muhacır Pazarı'na satmak için kurbanlıklarını getiren satıcılar ise ellerindeki malları satabilmek için çetin pazarlıklara tutuştu.
KAÇAN DANANIN KURBANI OLDU
Her yıl yaşanan acemi kasap görüntüleri bu yıl da yaşandı. Kurbanını kesmeye çalışırken el, kol ve bacaklarından kendini yaralayan acemi kasaplar, ambulans ve özel otolarıyla hastanelerin acil servislerine akın etti. Ayakta tedavi edilen vatandaşlar yapılan tedavinin ardından taburcu edildi. 
Konya'nın Merkez Karatay İlçesi Hayvanat Bahçesi civarında dolaşan Mehmet Ünal da yaklaşık 1 kilometre ötede kurulan hayvan pazarından kaçan bir dananın kendisine çarpması sonucu başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.
Bazı vatandaşlar ise büyükbaş hayvanlarını kesmeye çalışırken hayvanın vurması ya da yıkılan hayvanın altında kalmaları sonucu yaralandı.



Ribat’da coşkulu bayramlaşma
Ribat Eğitim Vakfı tarafından organize edilen bayramlaşma törenine kadın ve erkek olmak üzere çok sayıda vakıf mensubu katıldı. Bayramın 3. günü Alaaddin Keykubat Konferans Salonu'nda yapılan tören, Sultan Selim Cami müezzini Halil İbrahim Üren’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Kur'an tilavetinin ardından kürsüye geçen Ribat Eğitim Vakfı Genel Başkanı Abdullah Büyük, bayramların önemi, dini boyutları, bayramda yapılması gerekenler ve Kevser Suresi'nin tefsirinden bahsetti. Yasin Ünlü’nün yaptığı duanın akabinde Abdullah Büyük tarafından çocuklara bayram harçlığı dağıtıldı. Programa katılanlar vakıf mensuplarıyla bayramlaşarak salondan ayrıldı.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ


Yaman; "Buruk bir bayram yaşadık"
Demokrat Parti (DP) İl Başkanlığı Kurban Bayramı nedeniyle dün bayramlaşma töreni düzenledi. DP İl binasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine; DP İl Başkanı Yahya Yaman ile çok sayıda parti mensubu katıldı. Törende konuşan Yahya Yaman, şehitler ve deprem nedeniyle buruk bir bayram yaşandığını belirterek, tüm İslam âleminin ve parti mensuplarının bayramını kutladı. Ülke gündemi ve partilerinin durumuyla ilgili görüşlerini bildiren Yaman, "4 ay önce seçim yapıldı. Herkesin dile getirdiği gibi partimiz adına başarısız bir seçim yaşadık. Bunun birçok sebebi bulunuyor. Genel Başkanımız göreve başladı, il ve ilçe teşkilatlarıyla tanışamadan kendisini seçimin için buldu. Seçimlerde partimiz milletvekili adayı bile bulmakta zorlandı. Bu olumsuzluklara rağmen ne kadar çok çalışsak da seçimde başarısız olduk. Ancak partimizin mayası sağlam. Parti mensuplarımız ve biz yöneticiler ayaktayız" dedi. Ülke insanın ihtiyaç duyduğu ve özlediği DP'yi tekrardan iktidara taşımak için parti mensuplarının birlik ve beraberlik içinde, ortak çalışması gerektiğini de vurgulayan DP İl Başkanı Yahya Yaman, parti mensuplarının ortak çalışması sonucu DP'nin tekrardan eski günlerine döneceğini ifade etti.
HABER MERKEZİ

>>>>>>>>>>>>>FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.