Bayram seferberliği

Bayram seferberliği

Ramazan ayını yaptıkları birçok yardım faaliyetleriyle dolu dolu geçiren Konyalı yardım kuruluşları, Ramazan Bayramı'nda da dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi Müslümanlar için seferber oldu

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayram telaşı da şimdiden başladı. Konyalı yardım kuruluşları ise, her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da yardıma muhtaçların yüzlerini güldürecek. Konyalı kuruluşlar Ramazan Bayramı'nda çok sayıda yetimi giydirecek, gıda türü yardımlarda bulunacak. Kimi STK Ramazan Bayramı'nı yurt dışında geçirmeyi planlarken, kimi kuruluş da Suriyelilere yönelim yardım faaliyetlerinde bulunacak. Ülkesindeki iç savaştan kaçak ve özellikle çocuk yaşta olanlar, STK'ların yardım hedefleri arasında yer alıyor. Ramazan ayı boyunca yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam eden STK'lar, bayramı da dolu dolu geçirecek. Bayramda Suriyeli ailelerin de yardım kuruluşları tarafından ziyaret edilmesi planlanıyor. Çeşitli yardım kuruluşları Filistin, Arakan, Myanmar gibi yerlerde yardıma muhtaç Müslümanların da bayramda yanlarında olacak. Vakıf kültürünün hakim olduğu Konya'nın yardım kuruluşları, dolu dolu geçirdiği Ramazan ayı yardımlarını, bayramda da yapacağı yardım faaliyetleriyle sonlandıracak.

SURİYE'YE 5. TIR HEDEFİ

Ramazan ayında çok sayıda yardıma muhtaç aileye yardımda bulunan Dosteli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, Ramazan ayında yaptıkları yardım faaliyetlerini bayram yardımlarıyla taçlandırılacağını belirterek, "Bu Ramazan amacımız merkezde ve köylerde bulunan yetimleri sevindirmek. Ramazan ayından önce de düzenli olarak yapmış olduğumuz yardım faaliyetlerine Ramazan ayında da devam ettik. İftarlarda beraber olduk. Ramazan Bayramı öncesinde bin yetimimizi bayramlık adı altında tepeden tırnağa giydirmeyi planlıyoruz. Ramazan ayında  dernek gönüllüleri olarak maddi durumu iyi olmayan 150 aileye yemeklerimizle birlikte evlerine iftara gittik. Sadece merkezde değil Konya'nın köylerine de ulaşmaya çalışıyoruz. Yine merkezde yaşayan Suriyeli bin mülteci aileye aynı şekilde gıda ve giyim yardımında bulunacağız. Bayram sonuna kadar bu sayıları tamamlamaya çalışıyoruz. Suriye'ye Ramazan ayında şu ana kadar 4 TIR yardım gönderdik. İnşallah Bayram öncesinde veya bayram günü de beşinci TIR'ımızı göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

NAKİT YARDIMI DAHA MAKBÜL

Ramazan ayında diğer aylara göre derneğe bir çok giyim ve gıda yardımı yapıldığını belirten Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Gönç ise, "Ramazan ayı Müslümanlar için mübarek bir ay. Ramazan Bayramı da bu mübarek ayın sonunda, bir çok hayra vesile olan bir bayramdır. Bayramda akrabalar buluşuyor, oturuluyor, büyükçe sofralar kuruluyor. Ancak belki de bir çoğumuz yetimlerimizi unutuyoruz. Yetimler bizlere emanet çocuklarımızdır. Bu bilince sahip olmak gerekiyor. Cansuyu Derneği olarak Ramazan ayını dolu dolu geçirdik diyebilirim.  Kumanya olarak yardım paketlerimizle gıda ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Bu kumanyanın içinde ortalama bir aileye bir aylık yetecek gıda bulunuyordu. Türkiye dışında da Cansuyu Derneği'nin yardım faaliyetleri oldu. İftar çadırlarında hep beraber orucumuzu açarak  Ramazan ayında birlik ve beraberliğimizi tekrar  canlandırdık. Cansuyu Derneği olarak 600 kadar Suriyeli ailenin gıda ihtiyaçlarını Ramazan öncesinde karşılıyorduk. Derneğimize Ramazan Bayramı öncesi çok sayıda gıda ve giyim yardımı yapılıyor. Allah hepsinden razı olsun. Ancak sürekli aynı türden yardımlar yapıldığı için bazı ihtiyaçlar karşılanamıyor. Mesela adamın evinde yığınla makara var. Ancak bunu yapacak yağı veya tüpü yok. Yardımlar nakit olarak yapıldığı zaman, her türlü ihtiyaçlara ilaç olabiliyor" diye konuştu.

"KARDEŞÇE PAYLAŞTIK"

Bu sene ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan’ sloganıyla çok sayıda yardıma muhtaç Müslüman'ın yanlarında olduklarını belirten İHH Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal da, “Bu Ramazan'da 'Kardeşçe Paylaştık'. İHH olarak yardım politikamız doğrultusunda, nerede yardıma muhtaç bir Müslüman varsa İHH Konya olarak bizler de orada olmaya çalıştık. Ramazan ayında yaptığımız yardım faaliyetlerini Ramazan Bayramı'nda da sürdüreceğiz. Konya’da ikamet eden 500 yetim çocuğumuza bayramlık kıyafet armağan edeceğiz. Elbette bütün yardımlarımız Konyalı hayırseverlerimizin desteğiyle gerçekleştirildi ve onların bu hassasiyetinden dolayı bizler de yardıma muhtaç Müslümanların yanlarında oluyoruz” şeklinde konuştu.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.