Bayram Sabahı Müminler Camileri Doldurdu

Bayram Sabahı Müminler Camileri Doldurdu

Adanalılar, Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti. Türkiye'nin en büyük mabetlerinden Sabancı Merkez Camii’ni dolduran binlerce vatandaş, din görevlilerinin yaptıkları konuşmaları huşu içinde...

Adanalılar, Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti. Türkiye'nin en büyük mabetlerinden Sabancı Merkez Camii’ni dolduran binlerce vatandaş, din görevlilerinin yaptıkları konuşmaları huşu içinde dinledi.

Seyhan Müftüsü İbrahim Öztürk, birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yaptı. Bayramların kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, muhabbet gibi insani ilişkilerin pekiştirildiği günler olduğunu hatırlatan Öztürk, kürsüde "Ailemizde, mahallemizde, ülkemizde kavga olmasın. Bile bile kimse kimseye dokunmasın, kanını akıtmasın, canını ortadan kaldırmasın. Kasten kimse kimseyi üzmesin. Biz beraberiz, kardeşiz. Müslümanlar bir vücut gibidirler. İslam hayattır, kardeşlik, barış ve sevgi dinidir. İslam yaşanılması gereken bir dindir. Mutlaka yaşanılacak ki güzellikleri ortaya çıkacak. Sadece bayramda değil, beş vakit namazlarımızı mutlaka kılalım. Namaz bizleri huzura, iki cihanda mutluluğa götürür." diye konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Arif Gökce bayram namazını kıldırdı. Bayram heyecanını yaşayan müminler birlikte tekbirler getirip, yapılan dualara ‘amin’ dedi. Adanalılar namazının akabinde ise cami avlusunda kucaklaşarak bayramlaştı. Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Vali Mustafa Büyük’de bayram namazını Sabancı Merkez Camii’nde kıldı. Çelik ve Büyük, namaz sonrasında vatandaşların bayramını tebrik etti. Ülkelerindeki savaş dolayısı ile kentte gelen çok sayıda Suriyeli de bayram coşkusunu paylaştı. Öte yandan Ali Çaldır’ın 6 yaşındaki ikizleri Zehra ve Zeynep ise camide çıkan insanlara şeker dağıttı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.