Baykan’dan Bakan Şahin’e ziyaret

Baykan’dan Bakan Şahin’e ziyaret

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, amatör sporun her bakımdan desteklenmesi, yaşatılması ve güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 Şahin, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.  Amatör spor kulüplerinin her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de sporun gelişmesine büyük katkı sunduğunu belirten Şahin, kendisinin de 1980’li yıllarda futbol ve güreş alanlarında faaliyet gösteren bir amatör spor kulübünün başkanlığını yaptığını belirtti. Şahin, “Oradan da biliyorum ki amatör spor kulüp yöneticiliği yapmak büyük fedakarlık isteyen bir iştir. Zaman ayıracaksın, emek sarf edeceksin üstelik cebinden para harcayacaksın. Bu bakımdan amatör spora yapılacak her türlü destek fazlasıyla geri dönecek olan bir destektir” diye konuştu.
Bazı spor branşlarının hem Türkiye’de hem de dünyada çok büyük ilgi çektiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti: “Spor Toto Teşkilat Başkanlığının bir takım imkanlarından yararlanma olanağının ortaya çıkmış olması, ‘amatör’ diye vasıflandırdığımız spor dallarının profesyonel bir anlayışla faaliyette bulunmaya da itti. Artık spor, para ile birlikte değerlendirilir hale geldi. Başarılı sporcu olmak için mutlaka parasal desteğe ihtiyaç duyuyorsunuz. Bir kulübün başarılı olabilmek için mutlaka parasal desteğe ihtiyacı oluyor ama şurası bir gerçektir; hangi branşta olursa olsun ülke ve dünya çapında ilk 3’e girmiş bir sporcu varsa bundan kıvanç duyuluyorsa bunda amatör spor kulüplerimizin katkısı büyüktür. Amatör sporun her bakımdan desteklenmesi, yaşatılması ve güçlendirilmesi gerekir kanaatindeyim.”
Baykan da konfederasyonunun 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla TBMM Başkanı Şahin’i ziyaret ettiklerini söyledi. Konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgi veren Baykan, futbolda başlayan özerkleşmenin tam anlamıyla oturması için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.