Baykal: 2019 köprüden önce son çıkış

Baykal: 2019 köprüden önce son çıkış

Canlı yayın programına katılan CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkan Deniz Baykal, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan CHP Antalya Millervekili ve eski Genel Başkan Deniz Baykal, 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin “köprüden önce son çıkış” olduğunu söyledi.

Adayın siyasetçi olması gerektiğini ve geniş katılımlı bir ön seçimle belirlenmesi gerektiğini kaydeden Baykal, “Tayyip Bey’in karşısına aday çıkaracak bir toplumsal süreç ortaya koymak lazım” dedi. CHP’deki parti içi tartışmalara ilişkin “Kurultay girişimi içinde değilim” mesajı veren Baykal’ın açıklamaları:

İşaret ettiğiniz gibi referandumdan sonra katıldığım bir programda bir yol haritası önerdim ve 10 gündür falan Türkiye onunla meşgul. Şimdi bunun hem iyi hem de iyi olmayan tarafları var. Türkiye’de çok önemli bir dönemin arifesindeyken, böyle bir tartışmaya girilmesi kadar doğal bir şey yok. 10 gündür hala tüm siyasi çehreler, medya, bu tartışmaların içinde. Demek ki bir ihtiyaca cevap veriyormuş. O bakımdan bu, gündeme gelmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.