Bayırbucak düşüyor

Bayırbucak düşüyor

Türkmendağına yönelik saldırılar Ramazan ayında daha da arttı. Bayırbucak Türkmenlerinin destansı direnişi devam ediyor. Bölgeden haberler ise stratejik köylerin kaybedildiği ve insani trajedinin yaşandığını belirtiyor

Bayırbucak bölgesinden acı haberler peş peşe geliyor. Rusya destekli Esad güçlerinin saldırılarına maruz kalan bölgeye yapılan saldırılar, her geçen gün artıyor. Yayla Dağı ile Halep arasında bulunan ve Türkmenlere ait 2 ilçe ve 36 köyün büyük çoğunluğu kaybedildi. Sıfır noktasındaki ve Türkmenler için hayati öneme sahip Yamadi kampı büyük bir tehlike altında. Bölgenin bağımsızlığı için mücadele veren onlarca genç, her gün şehit oluyor. Türkmenler, daha fazla stratejik noktanın kaybedilmesinden çekiniyor. Gencinden yaşlısına binlerce kişi, savaşmak için cepheye dönmeye başladı. 

ENDİŞEMİZ BÜYÜK

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Türkmendağı'nda yaşanan son gelişmeleri anlattı. Son yıllarda yaşanan mücadelenin tavan yaptığını belirten Beyatlı, “Bölge ile sürekli irtibat halindeyiz. Çok sıkıntılı dönemler yaşanıyor. Rusya'nın havan topları, attığı füzeler, büyük tehlike oluşturuyor. Bölgede yer alan Karaman köyünün düşmesi iyi olmadı. Stratejik noktalara olan saldırılar artacağa benziyor. Bizim de en büyük endişemiz bu. Yaşlısından gencine herkes savaşmak için cepheye döndü. Önemli noktaların büyük bölümü düştü. Ama Türkmen halkının azmi yüksek. Silaha çok ihtiyaçları var. Esad ordularına muhalif olan güçler bölgeye destek veriyor. YPG Başkanı Salih Müslim'in geçtiğimiz günlerde dile getirdiği ifadeler, kullandığı tasvip edilmeyen ve haddini aşan cümleleri huzursuzluğu artırdı. Biz tepkimizi koyduk. Yaşanan olayların şiddetlenmesinin iki önemli sebebi var. Birincisi Cenevre'de gerçekleştirilecek olan toplantıya Rusya'nın daha güçlü girmesi, ikincisi Türkmenler'in geçtiğimiz günlerde ortaya koyduğu mücadele ile kendi toprağını koruyabilecek güçte olmasının IŞİD'i rahatsız etmesi. Gerek Suriye'de gerekse Irak'ta kendi topraklarını savunan Türkmenler'in başarı gözardı edilmeye çalışılıyor. Ama dünya bu mücadelenin başarısına bir gün şahit olacak.

KAN VE GÖZYAŞI ARTACAK

Musul harekatının başlayacağını, kan ve gözyaşının daha da artacağını söyleyen Beyatlı, şunları kaydetti: “Her gün bölgede bağımsızlığımız için 10 ile 13 gencimizi şehit veriyoruz. Birleşmiş Milletler (BM)'ye, Dünya Sağlık Örgütüne çağrımız oldu. Gelin yaşanan olaylara ve acılara bakın diye. Talebimize karşılık bekliyoruz. Endişemiz her geçen gün fazlalaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin yardımını hiçbir zaman inkar edemeyiz. TIKA, AFAD ve Kızılay'ın gösterdiği ilgi ve alakaya hayranız. 50 dereceye varan sıcaklıkta mücadele verdiğimiz yerler var. Buraya klima, soğutucu ve bunun gibi gerekli birçok yardımda bulundular. Sağlık malzemesi temin ettiler. Gelecekte çok zor günler bizi bekliyor.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.