Baycan: Tüm Eğitim Camiası Kaygı İçinde

Baycan: Tüm Eğitim Camiası Kaygı İçinde

MHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Dursun Baycan, bütün eğitim camiasını kaygı içinde oldunu belirtti.Dursun Baycan, yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirmelerine ilişkin...

MHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Dursun Baycan, bütün eğitim camiasını kaygı içinde oldunu belirtti.

Dursun Baycan, yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirmelerine ilişkin yönetmenlik 10 Haziran 2014 tarih Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmenlik, bulundukları görevlerde 4 yıllık çalışma süresini dolduran yöneticilerin, yeniden görevlendirmelerine ilişkin süreci işlemektedir. Açıklanan takvime göre ilimizde mevcut okul müdürlerinden 169’unun EK-1 değerlendirme formu üzerinde değerlendirilmesi 15 Ağustos 2014 tarihinde sona ermektedir." dedi.

İl Başkan Yardımcısı Baycan, sorumluların yetkileri siyasilere devrettiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bu sürecin işleyişinde, tüm eğitim camiasının kaygıları yerindedir. Değerlendirmenin ne şekilde yapıldığı, 100 üzerinden 25 puan değerlendirmesine sahip, ilçe milli eğitim müdürlerinin 14'ünün vekil olarak görev yaptıkları ve siyasi etkilerle hareket ettikleri partimize yansımıştır. Milliyetçi Harekât Partisi olarak haksızlığa uğrayan eğitim camiamızın güzide eğitimcilerinin, haklı davalarında daima yanlarında olarak, sorunlarını en yakın şekilde takip edeceğimizi ve bu görevlendirme tarafsızlık ilkesi açıkça çiğnenmekte, hukuk ve kanun tanımazlıklara yeni boyutlar eklenmektedir. Sorumlu olanların, sorumluluklarını siyasilere devretmiş olmaları, bu vebalden kurtulmaları anlamına gelmemektedir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.