Bayburt'ta İlk Aspir Hasadı Başladı

Bayburt'ta İlk Aspir Hasadı Başladı

Bayburt merkeze bağlı Arpalı Beldesinde Nisan ayında ilk defa ekimi gerçekleştirilen aspir bitkisinin hasat işlemi gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 günde hasat olgunluğuna erişen aspir bitkisinin dekar başına ortalama verimi kıraç şartlarda...

Bayburt merkeze bağlı Arpalı Beldesinde Nisan ayında ilk defa ekimi gerçekleştirilen aspir bitkisinin hasat işlemi gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 günde hasat olgunluğuna erişen aspir bitkisinin dekar başına ortalama verimi kıraç şartlarda 120 kg. olarak ölçüldü.

Esas ekim amacı yağ sanayide kullanılmak üzere değerlendirilen aspir, Bayburt'ta hayvan yemi katkı maddesi olarak kullanılacak. Bölge çiftçilerinden Abdülhamit Kostik, ekimi ilk defa gerçekleştirilen aspir bitkisinin danesini hayvanlara yem katkısı olarak ve samanda kaba yem olarak kullanacağını, önümüzdeki yıl 300 dekar alanda aspir bitkisi ekeceğini söyleyerek memnuniyetini dile getirdi.

Aspir bitkisinin hasadına Tarım İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ve teknik personel ziraat mühendisi Muammer Araz da eşlik etti. Karabulut, önümüzdeki yıl aspir bitkisini il geneline daha da yaygınlaştırılarak konu ile ilgili gerekli olan her türlü teknik yardımın çiftçinin hizmetine sunulacağını dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.