Battal İlgezdi: Yapılan, Mahalle Hırsızlığıdır

Battal İlgezdi: Yapılan, Mahalle Hırsızlığıdır

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçelerinde yapımı süren finans merkezinin Ümraniye Belediyesi sınırlarına dahil edilmesine tepki gösterdi. İlgezdi, “Amaç; büyük bir rantın Ümraniye Belediyesi’ne kaydırılmasıdır. Bu yapılan...

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçelerinde yapımı süren finans merkezinin Ümraniye Belediyesi sınırlarına dahil edilmesine tepki gösterdi. İlgezdi, “Amaç; büyük bir rantın Ümraniye Belediyesi’ne kaydırılmasıdır. Bu yapılan mahalle hırsızlığıdır.” dedi.

Belediye binasındaki basın açıklamasına; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekilleri Celal Dinçer ve Kadir Gökmen Öğüt ile Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin katıldı. Yaşanan süreci anlatan İlgezdi, "Bildiğiniz gibi son 3-4 gündür gündemde Ataşehir tartışılıyor. Ataşehir’de Barbaros Mahallesi bir gece torba yasaya konularak Ümraniye’ye aktarılmıştır." şeklinde konuştu.

Ataşehir'in 2009 yılında ilçe olduğunu belirten İlgezdi, "Burası 17 mahalleden oluşuyor. O tarihte Barbaros Mahallesi, Ataşehir’in mahallesidir. Ümraniye ile yakından uzaktan alakası yoktur. Ne hikmetse tabi bu ilçe kurulurken 2009’da şöyle bir hesap yapılmıştı; Ümraniye, Üsküdar ve Sancaktepe oluşmuştu. Nasılsa bu seçimi Adalet ve Kalkınma Partisi alacak diye hesap yapılmıştı. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Ve seçimi Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. 5 yıl süre içinde biz burayı yönettik. Gündemde böyle bir yasa yoktu. Bu seçimi tekrar kazanacakların ümit ediyorlardı. Bu seçimi kaybedince hemen aradan 4 ay geçmeden finans merkezini bir gece torba yasa ile Ataşehir’in elinden alıp Ümraniye’ye devrettiler."

Yapılanların yasaya, hukuka aykırı olduğunu ifade eden İlgezdi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yapılan 'yasa kabadayılığı'dır. Bu yapılan mahalle hırsızlığıdır. Burada yasa vardır, kanun vardır. Burada yasanın üzerine kanun olmaz, kanunun üzerine de yasa olmaz. 2009 yılında Ataşehir’de sınırlar çizilirken Barbaros Mahallesi de Ataşehir’de kalmıştır. Ümraniye ile uzaktan yakından alakası yoktur. 2009 yılında orada oturan vatandaşlar Ataşehir Belediyesi'ne oy kullanmıştır. Kayıtlar ve kanıtlar elimizdedir. Neden gündeme geldi?"

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.