Batman Üniversitesi I.uluslararası Sanat Sempozyumu Sona Serdi

Batman Üniversitesi I.uluslararası Sanat Sempozyumu Sona Serdi

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 22-24 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen 1. Uluslararası Sanat Sempozyumu sonuç bildirgesiyle son buldu.Batı Raman Kampüsü'nde düzenlenen sempozyumda tanıtım filmi ve protokol konuşmaları...

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 22-24 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen 1. Uluslararası Sanat Sempozyumu sonuç bildirgesiyle son buldu.

Batı Raman Kampüsü'nde düzenlenen sempozyumda tanıtım filmi ve protokol konuşmaları ardından tarihten günümüze kadar olan sanat çalışmaları ve sanatın güncel olma stratejileri gibi birçok konu uzmanları tarafından anlatıldı.

Uluslararası sanatçıların eserlerinin yer aldığı resim sergisi yoğun ilgi gördü. Sempozyumda konuşan Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy Avrupa ile Türkiye arasındaki sanata olan ilgiye dikkat çekti.

Aksoy: "Avrupalılar gibi lüks araçlara biniyoruz ama yaşam tarzı bakımından

onlardan çok geride kalıyoruz. Sanatı toplumun her kesimine, her coğrafyasına yaymamız gerekiyor. Bu nedenle, düzenlenen sempozyumun sanata olan ilgiyi de artıracağına inanıyorum" dedi.

Sanat sempozyumunun ikinci günü Prof. Dr. Gülriz Kozbe'nin konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Kozbe, "Sanatlarda Güncellenmenin Arkolojisi" adlı bildirisini sundu. Üç oturumda gerçekleşen sempozyumda tarih öncesi dönemlerden, günümüze kadar çok geniş bir zaman dilimini konu alan anlatımlar yapılarak güncel sanatın tanımı ve dönemin koşulları ile sanatın ilişkilendirilmesi vurgusu yapıldı.

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1. Uluslararası Sanat Sempozyumu'nda: İlknur Adıyaman, Helin Anter, Charbel Samuel Aoun, Gül Aydın, Samet Aydın, Ali Asker Bal, Haydar Balseçen, Evin Buluttekin, Kimbal Bumstead, Bahar Demirtaş, Daina Dieva, Hüsnü Dokak, Bedirhan Ertem, Murat Gök, Gabriel Hensche, Ergin Kaya, Björn Kühn, Aida Markevıcıute, Uğur Orhan, Cumhur Okay Özgür, Anna Komanenko, Esra Sağlık, Menekşe

Samancı, Driton Selmanı, Seval Şener, Justin Tyler Tate, Ernest Truelly, Suat Yakut ve Emre Zeytinoğlu'nun eserleri sergilendi.

Batı Raman Kampüsü Rektörlük binası ve Merkez Kampüsün'de 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1. Uluslararası Sanat Sempozyumu Hasankeyf ve Midyat gezisiyle sona erdi

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.