Batman Uçaklarını Geri İstiyor

Batman Uçaklarını Geri İstiyor

Batman Havaalanı’nda haftalık uçak sefer sayısının 76’dan 56’ya düşürülmesine tepkiler büyüyor. Vatandaşlar, kaldırılan uçak seferlerinin tekrar yapılması için özellikle siyasetçi, ilgili kurumlar ile STK’ların girişimde bulunmasını...

Batman Havaalanı’nda haftalık uçak sefer sayısının 76’dan 56’ya düşürülmesine tepkiler büyüyor. Vatandaşlar, kaldırılan uçak seferlerinin tekrar yapılması için özellikle siyasetçi, ilgili kurumlar ile STK’ların girişimde bulunmasını istiyor.

Türkiye’nin sayılı hava limanları arasında yer alan ve kapasitesiyle ülke genelinde ilk 10'a giren Batman Havaalanı'ndaki uçak seferlerinin giderek azaltılması tepkiye neden oluyor. İzmir, Antalya ve Ankara’ya yolcu taşıyan toplam 20 uçak seferinin iptal edilmesi yolcuların çevre illere gitmesine neden oldu. Uşak seferlerinin iptal edilmesinin ardından bir ayda 5 bin 74 yolcunun Antalya İzmir ve Ankara’ya gitmek için çevre illere gitmek zorunda kaldı.

6 Batman Antalya, 6 Batman İzmir ve 8 Batman Ankara seferinin iptal edilmesiyle haftalık 76 olan uçak sefer sayısının 56’ya düştüğünü belirten vatandaşlar, bunun Batman ekonomisi ve istihdam oranını da olumsuz etkilediğini ileri sürdü. Uçak sefer sayısının azalmasıyla taşınan yolcu sayısı da düştü. Batman Havaalanı'ndan 2014 Temmuz ayında iç hatlarda 248 sefer ile 31 bin 836 yolcu taşındı. 2013 yılı aynı döneminde ise 301 uçak sefer sayısı ile 36 bin 910 yolcu taşındı.

'İPTALLERE SEYİRCİ KALINDI'

Batman-Antalya, Batman-İzmir seferlerinin iptal edilmesine sessiz kalındığına dikkat çeken Yusuf Kavak, siyasilerle Batman'daki sivil toplum kuruluşlarının olaya seyirci kalmasını sert bir şekilde eleştirdi. Uçaklarının doluluk oranın yüzde 85’ler olduğuna dikkat çeken Kavak, buna rağmen seferlerin iptal edilmesine anlam veremediğini belirtti.

Dış hatlarının açılmasını beklerken iç hatlarda bazı seferlerin iptal edilmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten İdris Ekinci, "Batman-İzmir-Antalya seferleri halkımız için büyük bir kolaylıktı. Karşılıklı olarak gerçekleşen seferler sayesinde İzmir'den Batman'a, Batman’dan da Antalya’ya rahat gidilebiliyordu. Seferleri iptal edilen uçaklarımızı geri istiyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.