Batman Güne Sessiz Başladı

Batman Güne Sessiz Başladı

Kobani'deki IŞİD terör örgütünün saldırılarını protesto eylemlerinde 1 kişinin ölmesinin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilen Batman'da gün sakin başladı.    Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarına yönelik...

Kobani'deki IŞİD terör örgütünün saldırılarını protesto eylemlerinde 1 kişinin ölmesinin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilen Batman'da gün sakin başladı.

    Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarına yönelik protestolar, çarşamba sabahı yerini sessizliğe bıraktı. Birçok banka kurumunun tahrip edildiği ve bir kişinin öldüğü olayların ardından Batman'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

    SOKAKLARDA KÜRTÇE ve TÜRKÇE ANONS YAPILIYOR

    Bir kişinin öldüğü Batman’da sokağa çıkma yasağı ikinci bir emre kadar sürecek. Şehirde sokağa çıkma yasağının uygulanması için askerler kent merkezine indi. Polis araçlarından sokağa çıkma yasağına uyulması için sokaklarda Kürtçe ve Türkçe anons yapılıyor.

    Güne sakin başlayan kentte güvenlik önemleri dikkat çekiyor. Askerler şehir girişinde ve içinde önlemleri artırdı. Sokağa çıkma yasağından haberi olmayanlar dışarı çıksa da daha sonra sokakta devriye gezen askerlerin uyarısı ile evlerine döndü. Israr eden bazı vatandaşlar gözaltına alındı.

    Durumun sakin olduğu kente giriş çıkışlarda da sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Bazı kurumlarda ise enkaz temizleme çalışması yapıldığı görüldü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.