Batı Afrikalı Üç Lider Burkina Faso’da

Batı Afrikalı Üç Lider Burkina Faso’da

Batı Afrika Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın üç önemli lideri, Burkina Faso’da geçiş hükümetinin başkanı Albay Isaac Zida ile görüşmek için Ougadougou’ya geldi. Nigerya Devlet Başkanı Jonathan Goodluck, Gana Devlet Başkanı Jonn...

Batı Afrika Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın üç önemli lideri, Burkina Faso’da geçiş hükümetinin başkanı Albay Isaac Zida ile görüşmek için Ougadougou’ya geldi.

Nigerya Devlet Başkanı Jonathan Goodluck, Gana Devlet Başkanı Jonn Deamani Mahama ve Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Burkina Faso’da yönetimin 15 gün içinde sivil idareye geçmemesi için bir sebep olmadığını vurguladı.

Geçtiğimiz Cuma günü istifasını açıklayıp Fildişi Sahilleri’ne giden Blaise Compaore’nin yerine Burkina Faso ordusu tarafından oybirliği ile getirilen Albay Isaac Zida ise bir an önce sivil idareye geçilebileceği sinyalini verdi.

Nijerya, Senegal ve Gana liderleri eğer yapılan uyarılara uyulmazsa, Burkina Faso’ya ECOWAS (Batı Afrika Ekonomik İşbirliği Teşkilatı) ve Afrika Birliği tarafından başta sosyal yardımlar, askeri ve ekonomik yaptırımların getirileceğinin altını çizdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.