Bataklığı kurutun!

Bataklığı kurutun!

Yusuf Harmandar, "Kumar ve şans oyunları insanımıza büyük zarar vermektedir. Nice hayatlar kumar yüzünden kararmış ve kumar insanın felaketi olmuştur. Bu büyük bataklıkta boğulan insanları gördükçe içimiz acımaktadır" dedi

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yusuf Harmandar, devlet eliyle oynatılan şans oyunları ile ilgili partisinin ilçe binasında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan ve şans oyunlarına tepki gösteren Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yusuf Harmandar, "Kumar ve şans oyunları insanımıza büyük zarar vermektedir. Nice hayatlar kumar yüzünden kararmış ve kumar insanın felaketi olmuştur. Her yıl milyonlarca kişinin katıldığı şans oyunları daha da legalleşmiştir. Bunda devletin payı da azımsanamayacak kadar büyüktür. Bu büyük bataklıkta boğulan insanları gördükçe içimiz acımaktadır. Bir an önce bu bataklığın kurutulması ve insanların bu zulümden kurtarılması gerekmektedir" diye konuştu. "Tarafların birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır" diyen Harmandar, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konudaki açıklaması şu yöndedir; 'Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır. Bu tür kumarların, geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebiyle zararı daha da yaygın olmaktadır.' Diyanet şans oyunlarını kumar sayıyor" sözlerini kullandı.

DEVLET SUÇ İŞLİYOR

5237 sayılı kanunun 228. maddesine göre kumar oynanması için yer ve imkan sağlanmasının kanunen suç sayıldığını belirten Harmandar, "Bu maddeye göre devlet, kurumu olan Milli Piyango Genel İdaresi eliyle şans oyunlarına imkan sağlamış olup suç işlemektedir. Bir gecede kendi menfaatlerine olan onlarca kanunda değişiklik yapan hükümeti bu utançtan da bir an evvel kurtulması için iş başına davet ediyoruz. İnançlı bir gençlik yetiştirmek isteyen hükümet halkına özellikle de gençlerine resmi bir şans oyunu oynatamaz, oynatmamalıdır. Bir de buna 'talih kuşu' diyerek, sevimli ve güzel gösterilmeye çalışılması büyük bir ahlaksızlığın göstergesidir. Kumar kanunen suçken, iddia bayilerinin hala kapatılmaması, Milli Piyango Genel İdaresi'nin hala iş başında olması bir çelişkidir. Kütüphane sıralarında olması gereken gençlerin iddia bayilerinin önlerinde sıraya geçmesi yüreğimizi yakmaktadır" şeklinde konuştu.

HÜKÜMET DÜZENLEME YAPSIN

Hükümütten bu konuyla ilgili düzenleme isteyen Harmandar, şunları söyledi: "Dindar bir gençlik yetiştirmek için çalışanlar, devlet eliyle milli piyango oynatarak ancak ve ancak dini dar bir gençlik yetiştirebilir. Sömürgeci kapitalizm ve ırkçı emperyalizmin çarklarından biri olan kumar, ahlak ve maneviyatımızı olumsuz etkilemektedir. Kendi halkına zarar veren bir uygulamada ısrar eden hükümet zalimdir ve bundan vazgeçmelidir. Temennimiz hükümetin bu yanlışı bir an evvel düzeltmesi ve gençlerimizi bu çukardan çıkarmak için çalışmalara başlaması yönündedir. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeye ve gençlerimize yeni projelerle ufuk açmaya davet ediyoruz."

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.