Basketbolda heyecan sürüyor

Basketbolda heyecan sürüyor

2011 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, C Grubu'ndaki deplasman maçında Bulgaristan'ı ikinci yarıda 18 sayı geriden gelerek 60-63 yendi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2011 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nin C Grubu’ndaki 5. maçında Bulgaristan ile deplasmanda karşılaştı. Ay-Yıldızlılar, 3. periyotta rakibe sadece 2 sayı atma şansı tanıdıkları maçı ikinci yarıdaki üstün oyunuyla 60-63 kazandı.
Maça sakatlığını atlatarak ilk beşteki yerini alan Birsel Vardarlı ve Ceyda Kozluca ikilisinin orta mesafeden bulduğu basketlerle iyi başlayan A Milli Kadınlar, ilk 3 dakikayı 2-5 üstün geçti. Bu dakikanın ardından hücumda toparlanan Bulgaristan, Donneka Hodges’in etkili performansıyla 10-0’lık bir seri yakaladı ve 5. dakikada 12-5 öne geçti. Ay-Yıldızlılarımız, Jaklin Zlatanova ile skor üretmeyi sürdüren rakibine Nevriye Yılmaz ile yanıt verse de ilk periyodu 23-11 geride tamamladı.
İkinci çeyrekte top kayıplarını iyi değerlendiren Bulgaristan, 13. dakika içinde 7-0’lık bir seri yakalayarak skoru 30-11’e getirdi. Mola dönüşünde hücum performansını arttıran A Millilerimiz, Birsel Vardarlı’nın hızlı hücumlardan bulduğu sayılar sonrasında durumu 34-20’ye getirdi. Jaklin Zlatanova’nın üç sayılık basketleriyle Bulgaristan 18. dakikada farkı 20 sayıya çıkardı. Gizem Yavuz’un çabasına rağmen Ay-Yıldızlılar devreyi 43-25’lük skorla kapattı.
A Milli Kadın Takımımız 3. periyoda Nevriye Yılmaz-Tuğçe Canıtez ikilisinin basketleriyle etkili başladı ve ilk 4 dört dakika boyunca rakibine sadece 2 sayı atma şansı tanıdı. Bu iki oyuncumuzun skora katkısıyla 12-2’lik seriye imza atan Ay-Yıldızlılarımız aradaki farkı hızla eritti. Millilerimizin yaptığı sert savunma karşısında çaresiz kalan Bulgaristan, hücumlarımızı durdurmakta da oldukça zorlandı. Oyunun savunma kısmında gösterdiği başarılı performansını hücuma da yansıtan A Milli Kadınlar, Birsel Vardarlı’nın turnikeleriyle 27. dakikada skoru 45-36’ya getirdi. Fakat Bulgaristan çeyrek sonunda 45-39’luk avanta sahipti.
Final periyoduna Tuğçe Canıtez’in 2 sayılık basketiyle giren Ay-Yıldızlılarımız, 31. dakika geride kalırken farkı 2 sayıya düşürdü. Hücumda yakaladığı ivmeyi molanın ardından da devam ettiren A Milli Kadın Takımımız, Esmeral Tunçluer’in dış atışlardan; günün başarılı ismi Nevriye Yılmaz’ın ise pota altından bulduğu basketler sonrasında oyundaki üstünlüğü ele geçirdi. A Milliler, bu iki oyuncumuzun skorer oyunuyla 35. dakikaya 47-48 önde girdi. Ay-Yıldızlılarımız ikinci yarısına ağırlıklarını koydukları maçın son dakikalarında Jaklin Zlatanova’nın bulduğu sayılara Kaptan Nevriye Yılmaz ile karşılık verdi. Rakibinin top kayıplarını da iyi değerlendiren Millilerimiz, Esmeray Tunçluer’in gayretiyle son 1 dakikasına 5 sayı üstün girdiği karşılaşmadan 60-63’lık skorla galip ayrıldı.
A MİLLİ KADIN TAKIM, FİNLANDİYA İLE KARŞILAŞACAK
A Milli Kadın Takımımız, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki altıncı maçında bugün 18.00'da Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Finlandiya ile karşılaşacak.
A Milli Kadın Takımımız, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki altıncı maçında bugün Finlandiya ile karşılaşacak. Ay-Yıldızlılar, C Grubu'ndaki ikinci maçında Finlandiya'da 74-60 yendiği rakibiyle yarın 18:00'da Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak.
Ay Yıldızlılarımız, gruptaki ilk maçında Bulgaristan'ı Konya'da konuk etmiş ve karşılaşmadan 76-67'lik galibiyetle ayrılmıştı. Grubundaki ikinci maçında Finlandiya'yı deplasmanda 74-60 yenen A Milli Kadın Takım, üçüncü maçında ise Konya Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda Macaristan'ı 62-54'lik skorla geçti. Grubundaki dördüncü maçında deplasmanda Karadağ'a 70-52 mağlup olan A Milli Kadın Takımımız, beşinci maçında deplasmanda Bulgaristan'ı 63-60 mağlup etti.
A Milli Kadın Takımımızın yer aldığı C Grubu'nda oynanacak bir diğer karşılaşmada Macaristan evinde Bulgaristan'ı konuk edecek ve mücadele 17.30'da başlayacak
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.