Basketbol hakemleri Konya'da buluştu

Basketbol hakemleri Konya'da buluştu

Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Metin Şahin, Türk hakemlerinin Avrupa ve dünya ölçeğinde önemli bir noktaya geldiğini belirtti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Metin Şahin, Türk hakemlerinin Avrupa ve dünya ölçeğinde önemli bir noktaya geldiğini belirterek, bunun gurur verici bir durum olduğunu söyledi. 13 Ekim’de başlayacak yeni sezon öncesi Beko Basketbol Ligi’nde görev yapan A Klasman hakemlerine yönelik Konya’da düzenlenen seminerde konuşan Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin, 18 Eylül’de yapılan genel kurulda federasyon başkanlığına yeniden Turgay Demirel’in seçilmesinin Türk basketbolu açısından sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Şahin, “Genel kurulda yine hepinizin takip ettiği gibi Turgay Demirel ile beraber çalışan yönetim büyük destek gördü ve çok rahatlıkla oy birliği ile sayılabilecek şekilde ibra edildi. Bundan tabi büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca yeni bir yönetim seçildi. Dolayısıyla Türk basketbolu geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Turgay Demirel’in yönetiminde bugüne kadar basketbolda gelinen gelişmelerle paralel bunları daha ileriye götürebilecek bir döneme giriyor” dedi.

BASKETBOL HAKEMLİĞİ AÇISINDAN FEVKALADE BİR DURUMDAYIZ

Türkiye’de hakemlere verdikleri eğitimin çok üst düzeyde olduğunun altını çizen Şahin, “Bu önemli bir şey. Bu kadar basketbolu ileri giden bir ülkede, bu kadar kulüplerin önemli bir yatırım yaptığı büyük mücadeleyle yer tuttuğu bir yerde, bizim onların gerisinde kalmamız beklenemez, gerisinde de kalmıyoruz. O bakımdan da Türk basketbol hakemliği açısından fevkalade sevindirici bir durumdayız. Şu an için Avrupa ve dünyada oynanan bütün organizasyonlarda Türk hakemleri görev alıyor. Bunu rahatlıkla, gururla söylüyorum. Bundan hep beraber gurur duyabilmeliyiz. En son bunu Recep Ankaralı olimpiyatlarda gerçekleştirdi. Recep 8 tane maç yönetti olimpiyatlarda. Bu müthiş bir şey. Bu durum Türk hakemliğine olan güveni de beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.

HAKEMLİK KONUSUNDA BÖLGEMİZDE LİDER KONUMDAYIZ

Hakemlik için harcanan çabalar ve gösterilen gelişmelerin ülkeler açısından yakın çevrede de dikkat çektiğini kaydeden MHK Başkanı Şahin, “Bu sene daha geniş bir ortamda müsabaka yönetebilecektik. Ama FIBA bir karar alarak bunu kaldırdı. Bu Türkiye’ye karşı yapılmış bir şey değil belki ama belki önümüzdeki yıllarda bu konuda bir değişiklik yapabilirler. Ama ne olursa olsun biz hakemlik konusunda bölgemizde de lider bir ülke konumundayız. Onlara eğitim konusunda da destek veriyoruz. Hakem konusunda da destek verebiliyoruz. Özetle artık Türkiye’nin kendi bölgesinde gösterdiği önemli bir güç olma konumunu biz basketbolda da yaşıyoruz ve sergiliyoruz. O bakımdan bu yönüyle de bir gurur içindeyiz” ifadelerini kullandı. Konya'da 3 gün sürecek olan seminere 40 A klasman hakemi katılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.