Başkan Tuna, Kadınlar Gününü Kutladı

Başkan Tuna, Kadınlar Gününü Kutladı

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, toplumun refahı için kadınların önemli bireyler olduğunu belirterek, bu kapsamda özellikle kadınlara yönelik projeler üreterek, kadının toplumdaki saygın yerini d...

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, toplumun refahı için kadınların önemli bireyler olduğunu belirterek, bu kapsamda özellikle kadınlara yönelik projeler üreterek, kadının toplumdaki saygın yerini daha üstlere çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Tuna, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumun temelini aile, ailenin temelini de kadınların oluşturduğunu belirterek, kadınların Türk milleti için ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. Tarihi, fedakar kadınlarla dolu bir millete mensup olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Tuna, "Milletlerin gelişmesinde ve ilerlemesinde etken role sahip olan kadınlarımızın topluma katkıları, tarihimizde kazanmış olduğumuz zaferlerde de çok büyüktür. Bu anlamda dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş fedakarlıklarla tarihimize damga vuran kadınlarımızın haklarını ne yapsak ödeyemeyiz” dedi.

Türk milletinin, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyete sahip olduğunu kaydeden Tuna, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ’Dünyada hiçbir ulusun kadını, ’Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, ulusumu kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim’ diyemez’ sözleri ile kadınlara verdiği değeri en güzel şekilde ifade etmektedir. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet analarımızın ayakları altındadır’ hadisi ile kadınların yeryüzündeki en kıymetli varlıklarımız olduğunun şüphesiz en açık göstergesidir” diye konuştu.

Toplumun refahı için kadınların önemli bireyler olduğunu dile getiren Tuna, bu kapsamda özellikle kadınlara yönelik projeler üreterek, kadının toplumdaki saygın yerini daha üstlere çıkarmayı amaçladıklarını vurguladı. Hazırladıkları projelerle kadınların üretim ekonomisine katkı sunmalarını sağladıklarını da belirten Tuna, “Toroslar Belediyesi olarak kadınlarımızın milli ve manevi değerlerin, kültür ve geleneklerin en önemli taşıyıcıları olduklarını biliyor, toplum hayatında onlara büyük önem veriyor, imkanlar sağlamaya çalışıyoruz. Üretim, bir toplumu kalkındıran ve her anlamda öne çıkartan bir değerdir. Belediye olarak üreten her yapının yanında olmaya devam edeceğiz. Geleceğe güvenle bakabilmek, kadını ve kadın haklarını önemsemekle doğru orantılıdır. Toroslar Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız ve yaşamın her alanında onlara olan desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını da işaret eden Tuna, bu şiddetin sona ermesi için ellerini taşın altına koyduklarını ve bu kapsamda sosyal projeler geliştirdiklerini belirtti.

Bu projeler arasında yer alan ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ile Değişim Atölyesi projesini hayata geçirdikleri kaydeden Tuna, amaçlarının kadının toplumdaki yerini güçlendirerek mutlu Toroslar, mutlu Mersin ve mutlu Türkiye oluşturmak olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddetin önemli bir toplumsal yara olduğunu ifade eden Tuna, bu yaranın hep birlikte sarılması gerektiğine dikkat çekerek, uzmanların yaptığı araştırmalara göre mutlu ailelerin çocuklarının daha sağlıklı ve topluma daha faydalı bireyler olarak yetiştiğini ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.