Başkan Sözlü: Adana, Yeşilçam’ın En Önemli İlham Kaynağıdır

Başkan Sözlü: Adana, Yeşilçam’ın En Önemli İlham Kaynağıdır

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk sinemasının 100. yılında Altın Koza Film Festivali’nin anlam ve öneminin daha da arttığını söyledi. Başkan Hüseyin Sözlü, 15-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 21. Altın...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk sinemasının 100. yılında Altın Koza Film Festivali’nin anlam ve öneminin daha da arttığını söyledi.

Başkan Hüseyin Sözlü, 15-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 21. Altın Koza Film Festivali’nin Adana ve Türkiye için önemine değindi. Sözlü, “Türk sinemasının 100. yılında Altın Koza Film Festivali’nin önemi ve anlamı bir kat daha artmıştır.” dedi. Başkan Sözlü, Türkiye’nin önemli kültür-sanat şehirlerinden olan Adana’nın sanatın bir çok dalına yaptığı katkının, sinemada da Cumhuriyet tarihi boyunca kendisini gösterdiğini ve Altın Koza Film Festivali’yle taçlandırdığını ifade etti.

Başkan Sözlü, "Türk Sineması’nın, Hollywood filmlerinin dünya sinemasını domine ettiği günümüzde, en azından gişe başarısı olarak ayakta kalması ülkemiz adına sevindiricidir. Adana, Türk sinemasını besleyen ana damarlardan biri olma özelliğiyle yıllarca Yeşilçam’a ilham olmuştur. Adana, ünlü edebiyatçıları, sinema adamları ve özel coğrafyasıyla, bu konudaki varlığını artırarak sürdürmeye aday ender illerdendir. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, Adana’dan sinemaya ve sanata yapılan katkının artması ve derinleşmesi için üzerimize düşeni gerçekleştirmeye kararlıyız.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.