Başkan Kahramanlı: Küme Düşürülme Cezası Gerçek Değil

Başkan Kahramanlı: Küme Düşürülme Cezası Gerçek Değil

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, eski futbolcuları Spas Delev’in kulübü CSKA Sofya’ya olan borçlarından dolayı FIFA'dan takımlarına küme düşürme cezası verebileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını...

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, eski futbolcuları Spas Delev’in kulübü CSKA Sofya’ya olan borçlarından dolayı FIFA'dan takımlarına küme düşürme cezası verebileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kahramanlı kulüple görüşüp süreyi uzatıp borcu ödeyeceklerini kaydetti.

Kahramanlı, yaptığı açıklamada 2011-2012 sezonunun devre arasında transfer ettikleri Spas Delev’den dolayı kulübü CSKA Sofya’ya yaklaşık 600 bin euro borçları olduğunu hatırlatarak kendilerinin de Delev'e 1 milyon 300 euroluk alacakları için dava açtıklarını vurguladı. Davanın FIFA'da sürdüğünü anlatan Kahramanlı, "Bize FIFA'dan, CSKA Sofya’ya olan borçla ilgili yazı geldi. Bize süre verildi. Bu süre içinde kulüple anlaşıp, süreyi biraz uzattıktan sonra borcumuzu ödeyeceğiz. İtiraz süremiz var. CAS'a gideceğiz. Daha kesinleşmemiş bir dava, 4 ay var. Bu süre içinde bu borcu ödemek zorundayız. Bu bizim borcumuz." diye konuştu.

Söz konusu kulübün yönetimiyle gelecek hafta İstanbul'da bir araya gelerek konuşacaklarını anlatan Kahramanlı, şunları söyledi: "Onlarla oturup, konuşup bu sorunu çözeceğiz. Birileri küme düşürülecek gibi bir yerlere götürülüyor. Kesinleşmemiş, netleşmemiş şeylerle küme düşürülecek deniliyor. Kimse bunlara inanmasın. Mersin İdmanyurdu büyük bir kulüp. Bu borcu ödeyecek gücümüz var. Hiç kimsenin takıma zarar vermeye hakkı yok. Kimsenin Mersin İdmanyurdu'nun üzerinden prim yapmaya hakkı yok."

'KİMSENİN MERSİN İDMANYURDU'NA ZARAR VERME HAKKI YOK'

Birilerinin 'Mersin İdmanyurdu'na nasıl zarar veririz, önünü nasıl keseriz' diye bir takım oyunlar peşinde olduğunu iddia eden Kahramanlı, "Biz buradayız. Bugüne kadar hiç kimsenin bu kulüpte alacağı kalmamıştır, kalmayacaktır. Bunlar bizim borcumuzdur ve çok kısa süre içinde ödeyeceğiz. Hiç kimse Mersin İdmanyurdu'yla ilgili farklı şeyler düşünmesin. Takımımızın toplam 1 milyon 100 bin euroluk borcu gündemde. Bunun kısa sürede ödenmesi için çalışma yapıyoruz. FIFA'nın takıma getirdiği transfer yasağına konu olan eski kaleci David Bicik'ten kaynaklı 150 bin euroyu bugün ödeyeceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.