Başkan Akyürek’ten ilçelerde toplantı

Başkan Akyürek’ten ilçelerde toplantı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Taşkent, Hadim ve Çumra’da belediye başkanları, Meclis üyeleri ve muhtarlarla yaptığı toplantılarda ilçelerin güçlenerek Selçuklu, Meram, Karatay gibi olması gerektiğini söyledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Taşkent, Hadim ve Çumra’da belediye başkanları, Meclis üyeleri ve muhtarlarla yaptığı toplantılarda ilçelerin güçlenerek Selçuklu, Meram, Karatay gibi olması gerektiğini söyledi. Başkan Akyürek, toplantıların ardından Çumra’da 10 bin kişiyle birlikte iftar açtı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlarla yaptığı toplantılara Taşkent, Hadim ve Çumra’da devam etti. Muhtarlardan mahallelerine yapılması gerekenleri talep eden Başkan Akyürek, bu istekler doğrultusunda 5 yıllık Stratejik Plan hazırlanacağını ve Konya’nın yatırımlarının önümüzdeki dönemde bu talepler doğrultusunda şekilleneceğini kaydetti.

20140718aw147498_01.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Genel Sekreter Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ve daire başkanları ile birlikte gittiği ilçelerde Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ve Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz’dan sorunlar ve hizmetlerin son durumu hakkında bilgi aldı. Hadim’de Kiraz Hali’ni de inceleyen Başkan Akyürek, üretime katkı yapan Kiraz Hali’nin düzenlemesini yapacaklarını belirtti. Mahalle olan eski belde ve köylerde su ve kanalizasyon sorununu 3 yıl içinde bitireceklerini, sonra üst yapıya gireceklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nı oluşturduk. Kırsalın kırsalda kendine yetecek şekilde, üretim yapar halde tutunması gerekiyor. Konya’nın çoğu bölgesinde köyler, beldeler tamamen boşalmış durumda. Bu sağlıklı bir şey değil. Biz Konya merkez nüfusunun da sağlıksız bir şekilde büyümesinden yana değiliz. İlçelerimizin güçlenmesi lazım. İlçelerimizin her birinin birer Selçuklu, Meram, Karatay gibi olması gerekiyor” dedi.

Konya merkezde son yıllarda onlarca büyük parkı hizmete sunduklarını hatırlatan Başkan Akyürek, mahalle olan 584 köye de park yapmak üzere çalışma başlattıklarını vurguladı.

Başkan Akyürek, Taşkent, Hadim ve Çumra’da gerçekleştirdiği toplantıların ardından iftarda Çumra halkıyla bir araya geldi. 10 binden fazla Çumralının katıldığı iftarda herkesin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Akyürek, Ramazan ayında tüm ilçelerde iftarlar ve çeşitli programlar organize ettiklerini anımsattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.