'Basına Ambargo Uygulamak İnsan Haklarına Aykırı”'

'Basına Ambargo Uygulamak İnsan Haklarına Aykırı”'

Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, Başbakanlık tarafından bazı basın kuruluşlarına uygulanan akreditasyona tepki gösterdi.Merkezi Hükumetin bazı basın kuruluşlarına ambargo koymasını kabul edilebilir yanı olmadığını belirten...

Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, Başbakanlık tarafından bazı basın kuruluşlarına uygulanan akreditasyona tepki gösterdi.

Merkezi Hükumetin bazı basın kuruluşlarına ambargo koymasını kabul edilebilir yanı olmadığını belirten Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, fikirleri, düşünceleri ne olursa olsun, anayasal haklar doğrultusunda basın kuruluşlarının özgür ve eşit haklara sahip olduğunu söyledi.

Türkiye’de son günlerde yandaş olmayan ya da iktidarın düşünce ve siyasi görüşüne uygun olmayan haberleri yapan gazetelerin akreditasyon dışı bırakılması, basın özgürlüğünün olmadığının işareti olduğunu ifade eden Çelik, ”21.ci yüzyılda Türkiye’de hala bu tür çağ dışı uygulamaların hayata geçilmesine bir anlam veremiyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu tür anlamsız uygulamalar bile yok. Bu uygulama insan haklarına da düşünceye de aykırıdır. Bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerekir.“ dedi.

Türkiye’de en çok okunan ve takip edilen bazı basın kuruluşlarına uygulanan akreditasyon Avrupa Birliği'ne aday olan Türkiye’ye hiç yakışmadığına dikkat çeken Çelik, ”Gazetecilerin haber alma özgürlüğü kısıtlanamaz. Kim olursa olsun. Hangi düşünceden olursa olsun. Basının haber alma özgürlüğü kısıtlanamaz veya engellenemez. Yasal çerçeve içerisinde farklı seslerin, farklı görüşlerin bir zenginlik olduğunu görmemiz, demokrasinin daha sağlam temeller üzerinde oturmasına destek sağlayacaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.