Başbakandan bedelli müjdesi

Başbakandan bedelli müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanyaya hareketinden önce gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya’ya hareketinden önce gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, Deprem Vergisi diye bir şeyin olmadığını söylerken bedelli askerlikle ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü söyledi
 
ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, deprem vergileriyle ilgili yöneltilen eleştirilere ilişkin, “Bu vergi 1999’da 1 yıllık konulmuştur. Ve daha sonra bu vergi çeşitli adlarda, iletişim vergisi gibi isimlerde yapılmıştır” dedi.
Almanya’ya göçün 50. yılı dolayısıyla Almanya’ya gidecek olan Başbakan Erdoğan, ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan, 50 yıl önce Almanya’ya işçi olarak giden Türklerin bugün bu ülkede çok önemli yerlerde olduklarını söyledi. 50. yılda Türklerin artık misafir kesim olmaktan çıktığını söyleyen Erdoğan, yıllık cirosu 35 milyon Avro’ya ulaşan birçok Türk şirketinin Almanya’da bulunduğunu belirtti. “Almanya’daki Türk toplumunun iki ülkenin ortak kazanımı olduğuna samimiyetle inanıyorum” diyen Erdoğan, 50. yıl kapsamında Türkiye ve Almanya arasında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ve düzenleneceğini kaydetti.

“DEPREM VERGİLERİ DİYE BİR VERGİ YOK”
Bir gazeteci Başbakan Erdoğan’a deprem vergilerinin başka alanlara harcandığı yönünde eleştiriler olduğunu, Erciş’in AK Partili eski Belediye Başkanı Fatih Çiftçi’nin yıkılan binalara izin verdiği yönünde Kılıçdaroğlu’nun bir iddiasının olduğunu hatırlatarak, ertelenen Van ziyaretine yönelik ertelenen takviminin belli olup olmadığını sordu. Başbakan Erdoğan ise, “Önce şunu çok iyi bilelim. Soruları sorarken bu soruların zeminini iyi araştıralım. Bir defa, deprem vergileri diye bir vergi bizde yok. Bu vergi 1999’da 1 yıllık konulmuştur. Ve daha sonra bu vergi çeşitli adlarda, iletişim vergisi gibi isimlerde yapılmıştır. Bu da AB programını desteklemek için konulmuş bir vergidir. Ve bu vergi ekonomik istikrarın da sağlanmasıyla alakalıydı ve bizim dönemimizde 2004’ten itibaren iletişim vergisi bizim vergilerimiz arasında yerini almıştır. Bunu bazıları sulandırıyor. Böyle bir vergi söz konusu değildir, bunu iyi bilelim.

BEDELLİ ASKERLİK
Bir gazetecinin ise bedelli askerlik konusunun yeniden gazetelere yansıdığını hatırlatması ve bu konuda bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine Erdoğan, “Bu çalışmamız yeni bir çalışma değil. Süreç itibariyle şu gün olacak diye bir şey yok. Bizim gönlümüzde olan tabi ki biran önce bu adımı atmaktır. Çerçevesi, içeriği ne olacak bunları Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak çalışmadan sonra açıklarız. Tabii ki, şimdi tarih şu olur, içeriğinde şunlar var dememiz yanlış olur. Netice alacağımızı umuyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.