"Başbakan Bdp'li Belediyelerin Başarısız Olması İçin Valilere Talimat Verdi"

"Başbakan Bdp'li Belediyelerin Başarısız Olması İçin Valilere Talimat Verdi"

Mardin Büyükşehir Eş Belediye Başkan Ahmet Türk, BDP'li belediyelerin başarısız olması için Başbakan Erdoğan'ın valilere talimat verdiğini iddia etti. Türk, "Sayın Başbakan bizi eleştireceğine geçmişteki mirası sorsun. Belediyeyi bir...

Mardin Büyükşehir Eş Belediye Başkan Ahmet Türk, BDP'li belediyelerin başarısız olması için Başbakan Erdoğan'ın valilere talimat verdiğini iddia etti. Türk, "Sayın Başbakan bizi eleştireceğine geçmişteki mirası sorsun. Belediyeyi bir yolsuzluk bir rüşvet yuvasına çeviren, bugüne kadar hiçbir sosyal tesis yapmayan, hiçbir hizmeti yerine getirmeyen kendi belediyeciliğinden hesap sorsun. Cumhuriyetten bu yana Mardin’de belediyelerin yaptığı tek tesis var mı? Bir tane hariç o da Muammer Güler Evlendirme Salonu'dur.” dedi.

Yenişehir semtinde cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim bürosu açılışında partililere hitap eden Ahmet Türk,”Sayın başbakan ilk önce bizden önceki AKP’li belediye başkanının yaptığı yolsuzlukları yaptığı çalışmaları önce masaya yatırsın ve bunlarla ilgili Mardin halkına hesap versin. Daha sonra gelsin bizi yargılasın.” dedi.

YOLSUZLUKLARI ÇIKARIP ERDOĞAN'A GÖNDERECEĞİM

Yıllardan beri Mardin'de iktidarın her türlü pisliğe bulaştığını belirten Başkan Ahmet Türk, yolsuzluk hesaplarını çıkarıp Erdoğan'a göndereceğini söyledi. Türk,” Sayın başbakan bizi eleştireceğine geçmişteki mirası sorsun. Belediyeyi bir yolsuzluk bir rüşvet yuvasına çeviren, bugüne kadar hiçbir sosyal tesis yapmayan, hiçbir hizmeti yerine getirmeyen kendi belediyeciliğinden hesap sorsun. Her lokantadan 40 bin TL hesap çıkarılmış birçok şirketlere yüz binlerce lira ödemeler yapıldı. Hepsi fatura üzerinde şişirilmiş. Cumhuriyetten bu yana Mardin’de belediyelerin yaptığı tek tesis var mı? Bir tane hariç o da Muammer Güler Evlendirme Salonu'dur. Şimdi başbakan gelmiş 3.5 aylık belediyemizi eleştiriyor. Başarısız olmamız için Başbakan valilere talimat verdi. Özel idarenin bütün malları bazı kurumlara verildi. Belediyeyi 580 trilyonla belediyeyi borç devraldık.”

HALKIN MALINI HAZİNEYE DEVR EDEN BİR HÜKUMETİN ÇALIŞMALARIMIZI ELEŞTİRME HAKKI YOKTUR

Belediyelerinin iş makinelerinin AKP’li belediye tarafından başka yerlere devr edildiğini belirten Ahmet Türk şöyle konuştu: "Bunun yanı sıra arsalarının binalarının bile AKP’li belediye tarafından Hazine'ye devr edildi. Halkın malını hazineye devr eden bir hükumetin bugün kendi çalışmalarını eleştirme hakkı yoktur. Bizim başarısızlığımız üzerinde siyaset yapan bir anlayışın Türkiye’de başarılı olma imkânı yoktur. Eğer Sayın Başbakan bugün Mardin’deki sıkıntı ve sorunları gerçekten merak ediyorsa ve bunların aşılmasını istiyorsa halkın malını Hazine'ye devr etmezdi. Yine burada belediyelerin bir halk hizmeti olduğu esası ile Mardin'e el uzatırdı. Ama bugün Mardin’in adeta başarısız olması için emirler yağdıran bir anlayışın içindeyiz.”

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALINDI

Tasfiye kurulunun gerçekleştirdiği tasfiye ve tasfiye işlemlerine itiraz ettiklerini vurgulayan Türk konuşmasına şöyle devam etti.” Hazine'ye devredilen mallar için yürütmeyi durdurma kararı aldık. Buna rağmen bütün anlayışların kendi başarısızlıkları üzerinde siyaset yapan anlayıştır. Bu anlayış mahkemenin verdiği kararları bile hiçe sayarak tasfiyenin kararını ve belediyemizin malını, halkımızın malını farklı yerlere taşımaya yönelik politikalardan vazgeçmemiştir. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Halkımızın malına, hukukuna sahip çıkmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.