Başak Mahallesi'nde internet mağduriyeti!

Başak Mahallesi'nde internet mağduriyeti!

Uzaktan eğitim sürecinin devam ettirildiği bu günlerde 900'den fazla öğrencinin mağduriyet yaşadığını aktaran Başak Mahallesi Muhtarı Asker Çetin, “Öğrenciler, eğitimden uzak kalıyor” dedi

Uzaktan eğitim sürecinin devam ettirildiği bugünlerde Konya'nın farklı noktalarından erişim sorunu ile ilgili mağduriyetler dile getiriliyor. Özellikle Meram ve Karatay'dan Türk Telekom'a şikayetler daha fazla iletiliyor. Karatay'da en büyük mağduriyet ise yaklaşık 4-5 aydır Başak Mahallesi'nde yaşanıyor. 900'den fazla öğrenci, internet erişim sorunundan dolayı sisteme giremiyor.

SORUN BAKAN KURUM'A DA İLETİLDİ

Mahallede yaşanan sorunlar ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Başak Mahallesi Muhtarı Asker Çetin, 4-5 aydır internete erişim sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Yetkililer tarafından sürekli “Mahallede alt yapı yok, kablolar çalınıyor” söylemleri ile karşılaştıklarını aktaran Çetin, son çare olarak bir dizi program kapsamında Konya'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a konuyu ilettiğini kaydetti. Bu görüşmeden sonra Konya Valiliği'ne yönlendirildiğini belirten Çetin, “1 ay önce müracaat bile alınmıyordu. Yaptığımız görüşmelerden sonra bize abone formu gönderildi. Yine de bir sonuç çıkmadı” dedi.

KARATAY'IN MERKEZİNDE İNTERNET YOK!

Türk Telekom tarafından “Mahallede alt yapı yok” söylemlerine maruz kaldıklarını ifade eden Çetin, şunları kaydetti: “Bizim bölge, gelecek yılın yatırım programına alınacakmış. Alt yapı yok deniliyor. 4-5 ay önce internete erişim sağlayabiliyorduk. O zaman da sorunlar çok fazlaydı. İnternet gidip gidip geliyordu. 1 hafta internetten faydalanabiliyorduk, 1 hafta erişim sağlayamıyorduk. Kısaca randımanlı değildi. Şimdi internete hiç giremiyoruz. Başak Mahallesi, Karatay'ın merkez mahallelerinden biri ama internet yok. Böyle bir şey olabilir mi?”

ÖĞRENCİLER EĞİTİMDEN UZAK KALIYOR

Mahallede lise ve üniversite öğrencisi hariç yaklaşık 900'den fazla öğrencilerinin olduğunu bir kez daha hatırlatan Başak Mahallesi Muhtarı Asker Çetin, son olarak şunları söyledi: “900, geçen yılın sayısı. Bu yıl, bu sayı daha da arttı. Bu öğrencilerimizin hiçbiri internete girip de eğitim hakkından faydalanamıyor. Bizim sıkıntımızı, öğrencilerin ve velilerin bu sorununu kim giderecek? Bizim için internetin olup olmamasının pek bir önemi yok ama çocuklarımız mağdur oluyor. Benim evimde de 3 öğrenci var. Eğitimden geri kalıyorlar. Süreç zaten sıkıntılı. Lise ve üniversite öğrencilerini de işin içine katınca sayı hayli artıyor. Çocuklarımızın uzaktan eğitim hakkının tam olarak sağlanmasını talep ediyoruz. Karatay Kaymakamına da sorunumuzu söyledik. Bakalım, ne olacak?”

TÜRK TELEKOM “MESAİYİ ARTIRDIK” DEMİŞTİ

Merhaba Gazetesi'nin geçtiğimiz günlerde edindiği bilgilere göre Türk Telekom ekibi, şu süreçte velilerin ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına mesaiyi artırdı. Yine Türk Telekom ekiplerinin hafta sonu da dahil her gün çalıştığı öğrenildi. Türk Telekom çalışanlarının gündüz normal mesai yaptığı, gece ise mağduriyet yaşanmaması adına ekstra mesaiye kaldığı belirtildi.

EMRE ÖZGÜL

adsiz.jpg Başak Mahallesi Muhtarı Asker Çetin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum