Barzani, Macar Dışişleri Bakanı Stevan Mikola'yı Kabul Etti

Barzani, Macar Dışişleri Bakanı Stevan Mikola'yı Kabul Etti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Macaristan Dışişleri Bakanı Stevan Mikola'yı başkanlık divanında kabul etti.Barzani ile görüşmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Mikola, Macar hükümetin Erbil'de yeni açtığı...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Macaristan Dışişleri Bakanı Stevan Mikola'yı başkanlık divanında kabul etti.

Barzani ile görüşmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Mikola, Macar hükümetin Erbil'de yeni açtığı konsolosluğun bölgeye verdiği öneminin göstergesi olduğunu söyledi.

Macaristan Dışişleri Bakanı Mikola, Kürt yönetimin mültecileri ağırlamakta gösterdiği özveriden dolayı Barzani'yi tebrik etti.

Barzani ise tüm dünyayı tehdit eden bir terör örgütü ile savaştıklarını, Kürt bölgelerini onlardan kurtarmak için son aşamaya geldiklerini ifade etti. Terör örgütlerinin sadece fiziki savaşlarla bitirilemeyeceğini dile getiren Barzani, asıl savaşın bu örgütlere ideolojik zemin hazırlayan faktörlerle yapılacağının altını çizdi.

BUDAPEŞTE İLE ERBİL ARASINDA ANLAŞMA İMZALANDI

Macaristan Dışişleri Bakanı Stevan Mikola'nın ziyareti sırasında Budapeşte ile Erbil arasında ticari ve kültürel alanlarda işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmalara Erbil adına Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani imza koydu.

Macar Dışişleri bakanı Stevan Mikola ve beraberindeki heyet, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Görüşmede iki tarafın ilişkilerini geliştirmek için mutabakat sağlandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.