Baro Başkan Adayı Arar: İstanbul Baro'su Şeffaf Yönetilmiyor

Baro Başkan Adayı Arar: İstanbul Baro'su Şeffaf Yönetilmiyor

İstanbul Baro Başkanlığı’na aday olan Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi Avukat Abdullah Arar, mevcut yönetimi şeffaf olmamakla suçladı. Bilgi edinme kanunun kapsamında yönetime, baronun imkanları ve işleyişi ile ilgili sorular sorduklarını...

İstanbul Baro Başkanlığı’na aday olan Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi Avukat Abdullah Arar, mevcut yönetimi şeffaf olmamakla suçladı. Bilgi edinme kanunun kapsamında yönetime, baronun imkanları ve işleyişi ile ilgili sorular sorduklarını belirten Arar, cevap verilmediğini söyledi.

İstanbul Barosu başkanlığına aday olan Avukat Abdullah Arar, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Hukukun Üstünlüğü Platformu üyeleriyle birlikte açıklama yapan Arar, mevcut başkan Ümit Kocasakal ve baro yönetimini eleştirdi. Yönetimin şeffaf olmadığını ileri süren Arar, baronun imkan ve işleyişinin bilinmediğini savundu.

Arar, “Meslektaşlarımıza, yönetmeye talip olduğumuz baronun imkanları nelerden ibarettir ve işleyişi nasıl yapılmaktadır buna ilişkin sorular sorduk. Gördük ki İstanbul Barosu algı operasyonlarıyla yönetime gelen arkadaşlar şeffaf şekilde baroyu yönetmiyorlar. Bilgi edinme kanununa göre yasal süre içerisinde cevap vermediler. Biz sorduk ‘neden vermediniz?’ diye ona da vermediler.” dedi.

Baro yönetimine 16 soru yönelttiklerini belirten Arar, bu soruları tekrarladı. Arar’ın sorduğu sorulardan bazıları şunlar: “Baromuzun gayri menkulleri nelerden ibarettir? Adresleri ve nitelikleri nedir, hangi amaçlarla kullanılmaktadır? Kirada olanlar varsa kira geliri ne kadardır? Baromuzun nakit varlığı ne kadardır? Gelir gider geçici mizanı nedir? Baro han ile ilgili süreç nasıl işlemekte ve planlanan nedir? Baromuz şu anda kaç hizmet binasında hizmet vermektedir? Baronun aidat geliri ne kadardır, ödenmeyen aidatın toplamı nedir?”

Arar, “Bu sorulardan kastımız nedir? İstanbul Barosu’ndaki ben dahil, başkanı adayıyım ve baro seçimleriyle 88’den beri ilgileniyorum, baromuzun aktiflerini ve pasiflerini bilmeyiz. Mesela speküle ediliyor, filan yerde baronun kaynaklarıyla Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği yapılarak bir işhanı satın alındı. Ben bilmiyorum. Arkadaşlar tartışıyor kendi aralarında. Hatta İlke ve Çağdaş grupları birbirlerine hesap soruyorlar, ‘neden aldınız, neden baronun kaynaklarını israf ettiniz?’ diye. Biz de diyoruz ki şeffaf yönetin, hesap verebilir olun. Ama maalesef bunu yapmadılar, yapmayacaklar.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.