Baro Adayı: Avukatları Etkisiz, İnsanları Savunmasız Bırakmak İstiyorlar

Baro Adayı: Avukatları Etkisiz, İnsanları Savunmasız Bırakmak İstiyorlar

Çağdaş Avukatlar Grubu İstanbul Barosu Başkan adayı Ayhan Erdoğan, yeni yargı paketinin avukatları adeta yargının dışında tuttuğunu söyledi. İnsanların savunmasız bırakılmak istendiğini ifade eden Erdoğan, mevcut baro yönetimini de...

Çağdaş Avukatlar Grubu İstanbul Barosu Başkan adayı Ayhan Erdoğan, yeni yargı paketinin avukatları adeta yargının dışında tuttuğunu söyledi. İnsanların savunmasız bırakılmak istendiğini ifade eden Erdoğan, mevcut baro yönetimini de bu duruma ilgisiz kalmakla suçladı.

Bu hafta sonu yapılacak baro seçimlerinde Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Avukat Ayhan Erdoğan, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Kendisine destek olan avukat grubuyla açıklama yapan Erdoğan, emeği ve demokrasiyi savunmanın bugün daha da kıymetli hale geldiğini ifade etti.

Erdoğan, “Çünkü günümüzde adeta bir savaş hükümeti söz konusudur. Savaş hükümetinin sadece bölgede savaş isteğiyle sınırlı bir tutumu yoktur. Aynı zamanda içeride de bu savaş isteğini kendi halkına, hak ve özgürlük isteyenlere karşı sürdürdüğü bir tutum olarak görülmektedir.” dedi.

İktidarın yurt içinde adeta kendi halkına savaş açtığını belirten ve bu savaşa karşı duracaklarını kaydeden Erdoğan, “Bir polis devletine doğru gitmektedir. Polise verilen geniş yetkiler son aşamada Meclis'e sunulduğu kadarıyla adeta polise ‘vur’ yetkisi verebilecek bir sınıra dayanmaktadır. Bizim mevcut anayasanın dahi içermediği bu yetkilere karşı İstanbul Barosu’nda yönetime geldiğimizde mücadele edeceğimizi ve halka yönelik bu saldırılara karşı tutum alacağımızı şimdiden kamuoyuna ilan ederiz.” diye konuştu.

Önerilen değişikliklerin savunma makamı olan avukatları adeta yargının dışında tutacak önermeler içerdiğini ifade eden Erdoğan, “Biz yargılama aşamasına kadar dosyanın hiçbir aşamasında bilgi sahibi olmayacağız. Önerme budur. İnsanları savunmasız bırakma isteği içerisindeler. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.” şeklinde konuştu.

Avukatların sorunlarıyla yakından ilgilenecekleri sözünü veren Erdoğan, “Biz Çağdaş Avukatlar Grubu olarak mahkemelerde avukatların saatlerce duruşmaları bekleyen halinden, avukatların etkisiz suje haline getirilmesinden ve en son bu önermeler içinde yer alan soruşturma aşamalarında avukatı tümüyle devre dışı bırakan bu teklife karşı çıkıyoruz. İstanbul Barosu’nun mevcut yönetiminin de bu işlere ilgisiz kalmakla doğru yapmadığı ve buradan uyarıyoruz yönetime geldiğimizde biz bu konuların takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.