Barcelona, Katalonya’nın Bağımsızlık Referandumuna Destek Verdi

Barcelona, Katalonya’nın Bağımsızlık Referandumuna Destek Verdi

Katalan kulübü Barcelona, kendisini İspanya La Liga’nın dışında bırakacak bir girişime destek verdi.Barcelona Başkanı Jose Maria Bartomeu, Katalonya’nın bağımsızlığını amaçlayan “Kendi geleceğine karar vermek için Ulusal Pakt”...

Katalan kulübü Barcelona, kendisini İspanya La Liga’nın dışında bırakacak bir girişime destek verdi.

Barcelona Başkanı Jose Maria Bartomeu, Katalonya’nın bağımsızlığını amaçlayan “Kendi geleceğine karar vermek için Ulusal Pakt” (PNDD) adlı platforma destek verdiğini açıkladı.

PNDD’ye bir mektup gönderen Bartomeu, 3 bin 500 kuruluş ve derneğin yer aldığı oluşuma katılmak istediklerini belirtti.

Barcelona Başkanı’nın mektubunda, geçen sene kulübün eski Başkanı Sandro Rosell’in “Katalanların kendi geleceğine karar verme hakkına” verdiği destek hatırlatıldı.

Rosell, sözlü yaptığı açıklamada, “Barça her zaman kendi ülkesinin ve halkının isteklerinin yanında olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

“Bu açıklamanın ciddiyeti bizim pozisyonumuzu göstermesi açısından yeterli” diyen Bartomeu, mektupla platforma verdikleri desteği bir daha teyit etmek istediklerini kaydetti.

Geçen Pazartesi Barça yönetim kurulunun yaptığı toplantıda kulüp PNDD’ye katıldığını açıkça belli etmemiş ve konunun “çok hassas” olduğunu ifade etmekle yetinmişti.

Ancak, son günlerde bir grup üyenin imza kampanyası başlatması üzerine Barcelona’dan böyle bir açıklama geldiğine dikkat çekiliyor.

PNDD Başkanı Joan Rigol, "tarihi boyunca Katalan toplumunun büyük bölümünün" duygularını paylaşan Barcelona kulübüne teşekkürlerini iletti.

İspanya’nın özerk bölgelerinden Katalonya, Anayasa Mahkemesi tarafından yasadışı ilan edilmesine rağmen 9 Kasım’da bağımsızlık yanlısı referandum düzenlemek istiyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.