'Bankalardaki Paralarınız Tehlikede' Diyerek 23 Bin Lira Dolandırdılar

'Bankalardaki Paralarınız Tehlikede' Diyerek 23 Bin Lira Dolandırdılar

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde dolandırıcının, cep telefonundan arayarak kendisini emniyet mensubu şeklinde tanıtması sonucu yaşlı kadın 23 bin lira dolandırıldı. Polisin afişle ve cep telefonlarına gönderdiği uyarı SMS'lerine ve medyada...

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde dolandırıcının, cep telefonundan arayarak kendisini emniyet mensubu şeklinde tanıtması sonucu yaşlı kadın 23 bin lira dolandırıldı.

Polisin afişle ve cep telefonlarına gönderdiği uyarı SMS'lerine ve medyada çıkan haberlere rağmen vatandaşlar dolandırıcıların ağına düşüyor. Dolandırıcıların son kurbanı Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yaşayan 69 yaşındaki bir kadın oldu. Hacımurat Mahallesinde yaşayan N.İ'yi (69) ev telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, yaşlı kadını 'Ev telefonunuzu 3 kişi daha kullanıyor. Devamlı yurt dışı aranıyor. Bu şahıslar bankadaki paralarınızı da ele geçirebilirler. O yüzden bankadaki paranızı vereceğimiz hesap numarasına yatırın' diyerek yaşlı kadını kandırdı.

Yaşlı kadını numarasını aldığı cep telefonundan arayan dolandırıcı, N.İ'den telefonunu kapatmamasını söyledi. N.İ ise hemen farklı bankalardaki hesabından toplam 23 bin lirayı çekerek PTT şubesine gitti. O esnada cep telefonu açık olan N.İ., PTT Şubesinden önce 14 bin 500 TL parayı havale yaptı. Yaşlı kadın, bir saat sonra dolandırıcının verdiği hesaba 8 bin 500 lira daha yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın, polise başvurdu.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.