Bankalar altını yastık altından çıkardı!

Bankalar altını yastık altından çıkardı!

Altının yastık altından çıkarılıp ekonomiye kazandırılması en büyük hedeflerden biriydi. İş Bankası'nın altınla yatırım hesaplarında bulunan miktar, sendikasyon kredilerinin hacmini yakaladı

Bankaların yurtdışından sendikasyonla borçlanmalarına alternatif olarak uluslararası bir araç olan altınla borçlanması giderek artıyor. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, Gülaylar Kuyumculuk Grubu ile başlattıkları "Kuyumcularda Altın Buluşmaları" toplantısında yaptığı konuşmada "Altınla ilgili gelişmelerin hızla devam edeceğini bekliyoruz. Şu anda bankaların stoklarındaki altın ellerindeki sendikasyon kredilerini geçti. İş Bankası'nın altın mevduat ve yatırım hesaplarında bulunan miktar sendikasyon kredilerinin hacmini yakaladı" dedi.

Fiziki altını olan yatırımcılar için çıkardıkları MaxiPara Altın Kart ile bu oranın daha da artmasını beklediklerini söyleyen Aral, 2011 Ocak ayında 83 bin olan altın müşterisi sayısının 2012'nin Eylül'ünde 320 bine çıktığını, 425 milyon lira olan tutar ise 2.6 milyara ulaştını söyledi.

YATIRIMCIYA KOLAYLIK

Aral, bu gelişmelere paralel olarak gelecekte Türk bankacıların altın konusunda uzmanlaşacağını belirtti. Gülaylar mağazalarında alışveriş müşteriler anında altınlarını İş Bankası Altın Mevduat hesaplarına aktarabilecek. Bireysel yatırımcıların bu yolla kaybolma ve çalınma riski olmadan altına yatırım yapma imkânı bulacağını söyleyen Aral, "Yastık altı olarak tanımlanan altınlar da ekonomiye katılmış olacak" dedi. İlk etapta İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Konya ve Mersin'de bulunan 35 noktadaki Gülaylar mağazalarında başlayacak olan hizmetin sektördeki diğer kurumlarla da geliştirilmesine sıcak bakılıyor. Erdal Aral "BDDK verilerine göre, 2010'un haziranında bankaların toplam altın mevduat hesapları 22 ton iken bu yılın aynı döneminde 179 tona ulaştı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.