Banka Kredi Notunuz Düşerse Ne Olur?

Banka Kredi Notunuz Düşerse Ne Olur?

Bankaların vermiş olduğu kredi puanı, bireyin kredi geçmişine dayanarak çeşitli analizler neticesinde çıkarılan sayısal bir ifadedir.

            Bankaların vermiş olduğu kredi puanı, bireyin kredi geçmişine dayanarak çeşitli analizler neticesinde çıkarılan sayısal bir ifadedir. Finans, reel sektör ve bireyler referans olarak bu kredi notunu kullanır. Geçmişe dayanarak çeşitli analizler tamamen kredi ve ya kredi kartı kullanımında ödemeleriniz ne denli düzenli yaptınız, dosyanızın takibe düştü mü gibi verilerden oluşmaktadır. Bu veriler bizim kredi notumuzun düşmesine ya da yükselmesine neden olur. Peki, olur? Birlikte bu konuya açıklık getirelim.

      Kredi notumuz tüm bankaların görebildiği finansal veridir. Eğer bu not düşük ise bize birçok banka kredi vermez. Kredi kartı ödemelerinin aksatılması ,mevduat hesabına para giriş çıkışının olması ve sık yapılan kredi başvuruları bu notun düşmesinin temel sebebleridir. Başvurularımız olumsuz sonuçlanır. Bunun yanı sıra kredi kartı almakta zorlaşır bankalardan. Yani özetle banka ile çalışmalarımız durdurulur. Sınırlı sayı da işlem yapabilir ani ihtiyaç karşısında kredi çekemeyiz.

 

diyorsanız burada yapmanız gereken öncelikle notunuzun yükselmesi sağlamak daha sonrada başvuruda bulunacağınız bankanın seçimi önemlidir. Büyük bankaların verdikleri krediyi alamama oranları daha yüksek olduğu için daha çok sayıda kişiye kredi vererek bu açığı kapatmaktadırlar dolayısı ile faiz oranları da diğer bankalara kıyasla birkaç puan daha yüksek olmaktadır. Büyük bankaları tercih edebilirsiniz.

     Kredi notu düşerse ne olur anlamış bulunuyoruz. Bu ve bunun gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak banka referansımızın kötü olmasını istemiyorsak yapmamız gereken en temel faktör borçlarımızı düzenli ve zamanında ödemek olmalı ve ara ara işlemini gerçekleştirerek durumunuzu takip etmelisiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.