Bank Asya’da ilk iki savaşı

Bank Asya’da ilk iki savaşı

Bank Asya 1. ligde 22. hafta da Karabükspor’un liderliğiyle geçilirken, Konyaspor ile Bucaspor arasındaki ikincilik mücadelesi de yeni boyut kazandı..

Karabükspor’un 50 puanla lider olduğu ve rakiplerine 8 puan fark attığı ligde, 21. hafta da Konyaspor karşısında aldığı galibiyetle ikinci sıraya yükselen Bucaspor, bu hafta Bolu deplasmanın8da farklı yenildi. Konyaspor ise Kartalspor beraberliğiyle rakibini puan olarak yakaladı.. Bucaspor ile Konyaspor, 42 puan ve gol farkıyla iki ve üçüncü sırada yer almakta. Ligin son üç takımı ise; 12 puanlı Kocaelispor, 23’er puanlı Erciyesspor ve Hacettepe.

Ligde geride kalan 22. hafta da oynanan maçlardan dördünü ev sahibi, ikisini deplasman takımları kazanırken, 3 maç beraberlikle sona erdi. Karşılaşmalarda toplam 24 gol atıldı. En gollü maç, 4-2 sonuçlanan Karabükspor-Erciyes maçı olurken, Boluspor-Buca maçı 4-1’lik skorla biri diğer gollü maç olarak istatistiklere geçti. Haftanın en farklı galibiyetini, Kocaelispor’u deplasmanda 4-0 yenen Samsunspor aldı. Kartalspor-Konyaspor ve Hacettepe-Adanaspor maçlarında gol sesi çıkmazken, iki maç ise 2-1’lik skorla tamamlandı.

Karabükspor’un süper lig için önemli bir yol aldığı ligde, Konyaspor ile Bucaspor ilik iki mücadelesi verirken, 35 puanlı Boluspor’a kadar sıralanan takımlar ise play-off şansına sahip bulunuyor. Ligde 11 takım ise düşmeme mücadelesi verilor. 121 puanla son sırada yer alan Kocaelispor’un işi oldukça zor görünüyor. 18. sıradaki Kocaelispor ile 17. sırada bulunan ve 23 puana sahip olan Erciyes arasında 11 puan fark bulunuyor.

Ligde, 22. haftada hakemler, Kartalspor-Konyaspor ve Kocaelispor-Samsunspor maçlarında karta başvurmadı. Hakemler, toplam 38 sarı ve 2 kırmızı kart gösterdi. Buna göre, Bucaspor’dan Emanuel ve Çanakkale’den Özgür kırmızı kart cezası nedeniyle bu hafta takımlarının maçlarında oynayamayacaklar.

Bank Asya 1. ligde 23. hafta, Cumartesi günü Bucaspor-Kartalaspora maçıyla açılacak. Pazar günü, Konyaspor-Orduspor karşılaşmasıyla birlikte 7 maça yapılacak. 23. hafta perdesi Pazartesi günü, saat 20.00’da oynanacak Çanakkale Dardanelspor-Karabükspor maçıyla kapanacak. Pazar günü saat 13.30’da başlayacak maçların programı ise şöyle: Giresunspor-Kocaelispor. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Mersin İdman Yurdu. Kayseri Erciyesspor-Karşıyaka. Adanaspor-Boluspor. Samsunspor-Hacettepe Spor. Altay-Çaykur Rizespor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.