Bamya stokları tükendi

Bamya stokları tükendi

Düğünlerin artmasıyla birlikte stoklarda tükenen bamyanın fiyatında yüzde 15-20 artış yaşandı. Bamya fiyatlarındaki bu artış üreticisini de sevindirdi. Düğünlerin vazgeçilmezi olan bamyaya ciddi bir talep var. Satıcılar talebi karşılamakta zorlanıyor

Ülke genelinde yaşanan kuraklık, tarım ürünleri fiyatını etkiledi. Yaş sebze meyvenin büyük bölümü, geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya arttı. Sebze ürünleri arasında en fazla fiyat artışı taze fasulye, barbunya, börülce, bamya gibi fazla sulama gerektiren ürünlerde yaşanıyor. Bamyanın fiyatında ciddi bir artış var. Geçtiğimiz sene bu aylarda kilosu 5-6 liradan satılan bamya, bu yıl 7-7,5 liradan satışa sunuluyor. Vatandaşlar ise düğün haricinde bamya çorbası yemekte zorlanıyor. Muhacir Pazarı esnafı ise bamyanın fiyatının önümüzdeki hafta daha da artabileceğini söyledi.

Pazarcılardan Hüseyin Köse, fasulyenin de geçtiğimiz yıla oranla fiyatının yükseldiğini söyledi. Turşulukların satışlarının da başladığını belirten Köse, "Bu aylarda genel satışlarımızda bir düşüş yaşanıyor. Hatta bir çok pazarcı arkadaşım bugün gelmedi. Muhacir Pazarı Ağustos'un bu günlerinde böyle olur genelde. Pazarcılar pek gelmez. Sezonun sonuna doğru gelinmiştir çünkü. Bu yazın en çok satılanı yine karpuz ve kavun oldu. Hem fiyatları düşük hem de az olduğu için bu yaz öyle oldu. Biber de yine geçtiğimiz yıla oranla bu yıl vatandaş daha pahalı yedi. Sebzelerimiz yerli. Normal satışlarımızın dışında turşuluk satışlarımız da başladı diyebiliriz. Turşuluklar tezgahlardaki yerini aldı" diye konuştu.

KURUTMALIK BİBER SATIŞLARI BAŞLADI

Kilosu 2-2 buçuk liradan satılan kurutmalık biber satışların da başladığını dile getiren Köse, "Bu günlerde normal satışlarımızdan ziyade kurutmalık biber ve turşuluk satışları bizi ayakta tutuyor diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde de salçalık domates satışlarımız da başlayacak. Böylelikle yaz sezonunu da bu şekilde kapatırız" ifadelerini kullandı. Pazardaki sebze fiyatlar ise şöyle, domates 1 buçuk lira, salatalık 1 buçuk lira, kabak 1 lira, biber 2-2 buçuk lira, fasulye 3-3 buçuk lira, patlıcan 2 lira, maydanoz 1 lira, sarı lahana 2 lira, bamya ise 7-7 buçuk lira. Don ve dolunun etkisiyle fiyatlarda artış yaşanan meyve fiyatları da, Bursa'dan gelen şeftali 2 buçuk lira, armut 2 lira, Manisa üzümü 2 buçuk lira, Aydın inciri 3 lira, Anamur muzu 4 liradan satışa sunuluyor.

BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum