Balıkesir'de İtfaiye Haftası Kutlandı

Balıkesir'de İtfaiye Haftası Kutlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Balıkesir İtfaiye Teşkilatı'nın 88. kuruluş yıldönümünü ve İtfaiye Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın yanısıra...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Balıkesir İtfaiye Teşkilatı'nın 88. kuruluş yıldönümünü ve İtfaiye Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın yanısıra 20 ilçe grup amirliğinin ve personelinin de katıldığı kutlama etkinlikleri, Atatürk anıtına çelenk koyma merasimiyle başladı. Ardından İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait araçlarla şehir merkezinde konvoy düzenlendi.

İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen ve 20 ilçenin grup amirleri, İtfaiye Haftası kapsamında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan ve Genel Sekreter Ali Osman Sali'yi ziyaret etti. İtfaiye teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi veren Ergelen, "Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Altı ay öncesine kadar ayrı birimler olarak çalışırken Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte altı aydır büyük bir takım olduk. Balıkesir’de çalışmalarımızı üç bölge üzerinden gerçekleştiriyoruz. Balıkesir merkez, Marmara bölgesi ve Körfez bölgesi olarak çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yapıyoruz. Araç konusunda birtakım eksiklerimiz var. Bir sene içinde tüm ekipmanlarımızı tamamlayacağız. Ekipmanlarımız pahalı ama ihtiyaç halinde ekipmanlarımızın hazır olması gerekiyor." dedi.

İtfaiyeciliğin büyük fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu ifade eden Başkan Vekili Orkan da, "Tamamen canla ilgili bir meslek grubunu icraa ediyorsunuz. İnsan canı ve malını kurtarıyorsunuz, çevreye özen gösteriyorsunuz. Bu kıstaslara baktığınızda önemli bir meslek koluyla iştigal ediyorsunuz. Belediyenin diğer birimlerinden farklı olarak, 24 saat üzerinden mesai yapıyorsunuz." dedi.

Öte yandan Balıkesir İtfaiyesi'nin 88. kuruluş yıldönümü ve hafta dolayısıyla Bem-Bir Sen Balıkesir Şubesi, görev esnasında şehit olan itfaiyeciler için lokma dağıttı. 300 yıllık geçmişe sahip, devlet geleneğinin en köklü kurumlarından olan itfaiye teşkilatının haftasını kutlayan Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Cenk Davulcu, 7 gün 24 saat görev yapan, yangında, doğal afette, kazalarda ve halkın ihtiyacı olduğu her anda kendi canını hiç düşünmeden görevini yerine getiren itfaiye teşkilatı mensuplarının haftasını kutladığını, görevleri esnasında şehit olan itfaiye mensuplarına da Allah’tan rahmet dilediğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.