Balıkesir'de 200 Kişi Kurayla Geçici İş Sahibi Olacak

Balıkesir'de 200 Kişi Kurayla Geçici İş Sahibi Olacak

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 184 okulda görevlendirilmek üzere 200 hizmetli alımı için protokol imzalandı. Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol...

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 184 okulda görevlendirilmek üzere 200 hizmetli alımı için protokol imzalandı. Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği 7 ay 24 gün için işe girecekler, başvuranlar arasında noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek.

İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından, işsizlikle mücadele amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Balıkesir merkez ve 19 ilçede düzenlenecek Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, okullarda 200 kişi hizmetli personel görevlendirilecek. Söz konusu program için protokol töreni düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki törene katılan, İş-Kur İl Müdürü Nazım Balcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, protokole imza attı. Programın her yıl yapıldığını belirten Balcı, bu yıl 200 geçici işçinin okullarda temizlik ve bakım işlerinde çalıştırılmak üzere alınacağını söyledi. Başvuruların yarından itibaren alınmaya başlanacağını belirterek, "Toplam 2 milyon 167 bin liralık bütçemiz olacak. İşe alınacaklar, 234 gün süreyle okullarımızda çalışacaklar. Bu sayede okullarımızdaki eleman açığı karşılanmış ve temizliği yapılmış olacak. Ayrıca işe girecekler, asgari ücretli bir gelir imkanına sahip olacaklar." dedi. Okullarda ciddi bir ihtiyacın olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz ise istihdamın ağırlıklı olarak merkez ilçelerde yapılacağını vurguladı. 200 kişinin ihtiyacı karşılamadığını ancak imkânların bu ölçüde olduğunu dile getirdi.

Hizmetlilerde aranan şartlar şunlar: "İş-Kur'a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul veya yetim aylığı almıyor olmak, kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. geliri olmamak, öğrenci olmamak (Açıköğretim öğrencileri hariç), okuryazar olmak, 19-60 yaş arasında olmak, herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmamak, çalışmasını engelleyecek bir özür durumu olmamak."

İşe alınacak hizmetlilerin maaşlarının asgari ücret üzerinden çalışma süresine göre hesap edileceği, vergi ve sosyal güvenlik primi giderlerinin de karşılanacağı duyuruldu. Başvurular, 30 Eylül-9 Ekim 2014 arısında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılacak. Kuralar ise 13 Ekim saat 10.00'da, Altıeylül Hüma Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde noter huzurunda çekilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.