Balıkesir Üniversitesi'nin Yeni Akademik Yılı Başladı

Balıkesir Üniversitesi'nin Yeni Akademik Yılı Başladı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nün 2014-2015 yılı akademik yılı törenle başladı. Kampüs içerisinde yapımı tamamlanan beş katlı Veteriner Fakültesi de hizmete açıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, bu yıl 10 bin yeni öğrencinin...

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nün 2014-2015 yılı akademik yılı törenle başladı. Kampüs içerisinde yapımı tamamlanan beş katlı Veteriner Fakültesi de hizmete açıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, bu yıl 10 bin yeni öğrencinin üniversite bünyesine katıldığını bildirdi.

BAÜ'nün akademik yılı açılış töreni, Çağış Kampüsü alanında bulunan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, belediye başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı, ardından küçük bir konser verildi.

Törende konuşan Rektör Alkan, üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrenci sayısının 40 bini aştığını belirten Alkan, akademik ve idari personel sayısının bin 743 olduğunu bildirdi. Bu yıl 10 bin yeni öğrencinin üniversite bünyesine katıldığını ifade eden Alkan, "Üniversiteler, en güncel ve evrensel bilginin adresi olarak her zaman önemli bir işlev ve değere sahip olmuştur. Gelişen dünyada üniversiteler, sorumlulukları gereği gelişmek, büyümek ve fark yaratmak durumundadır. Bizler de üniversitemizin yöneticileri olarak 2023 vizyonunun ortaya koyulduğu dönemde Balıkesir'e, ülkemize yakışan bir yükseköğretim kurumu olma vizyonu ile çalışmalarımızı sürekli kılmak durumdayız." dedi. Balıkesir Üniversitesi'nin mevcut akademik yapılanması itibariyle 11 fakülte, 5 enstitü, 5 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu ve 20 araştırma ve uygulama merkezini bünyesinde barındırdığını vurguladı. Üniversitenin fiziki altyapı konusunda yaşanan sıkıntıların önemli ölçüde giderildiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür eden Alkan, 2014-2015 öğretim yılının öğrenciler, aileleri, akademik ve idari personel için sağlıklı, huzurlu ve başarılarla geçmesi temennisinde bulundu.

Başkan Uğur ise BAÜ'nün kendileri için iftihar vesilesi olduğunu belirterek, bundan sonra da üniversitenin gelişip büyüyerek Türkiye'deki örnek üniversitelerden birisi olacağına inandığını söyledi. Her zaman üniversitenin destekçisi olduklarına dikkat çeken Uğur, Balıkesir'in potansiyeli ve zenginlikleri hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Çağış Kampüsü içerisinde yapımı tamamlanan Veteriner Fakültesi'nin yeni hizmet binasını açtı. Binayı gezen protokol üyeleri, Rektör Alkan'dan bilgi aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.