Balıkesir Üniversitesi Öğrencisi Dünya İkincisi Oldu

Balıkesir Üniversitesi Öğrencisi Dünya İkincisi Oldu

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 4. sınıf öğrencisi Ali Akcan, 2-6 Ekim 2014 arasında Meksika'nın Morelia şehrinde düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda, Atletik Fizik kategorisinde dünya ikincisi...

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 4. sınıf öğrencisi Ali Akcan, 2-6 Ekim 2014 arasında Meksika'nın Morelia şehrinde düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda, Atletik Fizik kategorisinde dünya ikincisi oldu.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan başarılı sporcu Akcan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Erdemir ve Antrenör İhsan Görmez'i makamında kabul etti. Ali Akcan ve anrenörünü tebrik etti. Üniversitenin bütün birimlerinde derslik, laboratuvar ve uygulama alanlarında son dönemde yapılan çalışmalarla öğrencilerin ve akademisyenlerin daha modern ve donanımlı alanlarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Rektör Alkan, benzer başarıların bundan sonra da geleceğine inandığını bildirdi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Erdemir ise öğrencileriyle gurur duyduklarını belirterek, yeni binasına taşınan okulun, her anlamda üst düzey bir konuma ulaştığını dile getirdi. Dünya ikincisi olan Ali Akcan'ın yanısıra farklı branşlarda ülke sporuna hizmet eden 86 milli sporcunun BAÜ BESYO bünyesinde eğitim gördüğünü bilgisini verdi.

Başarılı sporcu Ali Akcan ise 15-19 Mayıs 2014 tarihlerinde İspanya'da düzenlenen Avrupa şampiyonasındaki ikinciliğinden sonra Meksika'dan gelen dünya ikinciliğinin mutluluk verici olduğunu belirterek, bundan sonraki hedefinin şampiyonluk olduğunu vurguladı. Kendisine verilen destekler ve sunulan imkânlardan dolayı BAÜ ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Dünya ikinciliğinin önemli bir başarı olduğunu söyleyen Antrenör Görmez, önümüzdeki şampiyonalarda birincilik sözü verdi. Görmez, aynı zamanda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 1. sınıfta öğrenim gördüğünü belirtirken antrenörlük kariyerini geliştirme fırsatı bulduğunu aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.