BAL’da yeni statü yürürlükte

BAL’da yeni statü yürürlükte

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun yaptığı toplantıda onaylanan "Bölgesel Amatör Lig(BAL) Statüsü", TFF'nin resmi web sitesi www.tff.org'da yayınlanarak yürürlüğegirdi.

Konya’nın 3 takımla temsil edileceği yeni kurulan ligde, ilk sezonun zorlu geçmesi bekleniyor. Statünün Konya Gençlerbirliği, Sarayönü Belediyspor ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor’u ilgilendiren kısmı şöyle; “ BAL’da 3 (üç) Takımla Temsil Edilen İller

Takımlardan biri TFF 3. Lig’e yükselirse, yerel ligde 1. olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer 2 takımdan birisi küme düşerse, yerel ligde 2. olan takım da doğrudan BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım BAL’da kalır. Diğer her 2 takım da küme düşerse, yerel ligde 2. ve 3. olan takımlar da doğrudan BAL’a yükselir.Üç takımdan biri TFF 3. Lig’e yükselir; diğer iki takım küme düşmezse bu takımlardan sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım doğrudan yerel amatör lige düşer. Yerel amatör ligde 1. olan takım doğrudan BAL’a katılır; diğer takım ise yerel amatör ligde 2. olan takım ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar.Galip gelen takım BAL’da oynamaya hak kazanır.

Tüm takımlar küme yükselemezse ve düşmezse; 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan takım BAL’da kalır. 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada yer alan takım doğrudan yerel lige düşer. Bu takım yerine, yerel ligde 1. olan takım BAL’a doğrudan yükselir. 3 takım arasında ikinci olan takım yerel ligin ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar.Takımlardan biri küme düşerse yerel ligde 1.olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer 2 takım arasında sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalır, alt sırada olan takım ise yerel ligde ikinci olan tek maç eleme usulü takımla baraj müsabakası oynar. Eğer 3 takımdan 2 tanesi küme düşerse yerel ligde 1.ve 2. olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. TFF 3. Lig’e yükselemeyen ve küme düşmeyen 3. takım BAL’da kalır”.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.