BAL takvimi açıklandı

BAL takvimi açıklandı

Hazırlıkları devam eden Bölgesel Amatör Ligde, lig başlayana kadar işleyecek takvim açıklandı. Eylül ayının sonunda fikstürün çekileceği ligde, sezon Ekim aynın başında başlayacak.

2010-2011 sezonundan itibaren başlatılacak olan ve başvuruları tamamlanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) takvimi belirlendi.Türkiye Futbol Federasyonu’nca belirlenen Bölgesel Amatör Lig Takvimine göre, Ağustos ayının ortasında ligde oynanacak statü açıklanacak.

Başvuruların tamamlandığı Bölgesel Amatör Ligde önümüzdeki hafta lige katılacak takım sayısının kesinleşmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı Amatör İşler Kurulu bir araya gelerek, ligdeki son durumu, takımlara verilecek desteği ve uygulanacak kuralları masaya yatıracak. Zemini geçtiğimiz sezon tamamen yenilenmesine rağmen özellikle kış aylarında sıkıntılar yaşanan Sarayönü İlçe Stadyumu ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor’un maçlarını oynayacağı Çumra Şehir Stadı 15 Ağustos’a kadar Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından denetlenecek. Ağustos ayının son iki haftasında ise ASKF Başkanlıkları bilgilendirme ve akreditasyon toplantısı yapacak. Aynı dönemde statü yayınlanarak, gruplar belirlenecek. Eylül ayının üçüncü haftasında ise Fikstür çekimi yapılıp, BAL’a katılacak kulüplerin Başkanlarıyla toplantı yapılacak. Hazırlıkları tamamlanacak olan Bölgesel Amatör Lig’de ilk hafta maçları ekim aynın başında yapılacak.
KONTENJAN 4’E ÇIKTI
Amatör Liglerde Kontenjan 4'e çıktı. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfedarasyonu’ndan yapılan açıklamada Amatör Küme’de uygulanan 30 yaş üstü 2 futbolcu oynatılma sayısının 4’e çıktığı, isteyen takımların 30 yaş üstü 4 futbolcu oynatabileceğini, ancak buna da belirli bir şart konulduğu ifade edildi. 30 yaş üstü 4 futbolcu oynatmak isteyen kulüplerin 3 ve 4. oyunculara lisans çıkartırken lisans başına ücret olarak 3 milyar toplamda 6 milyar verme şartı getirildiği ve uygulamadan Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1. Amatör Küme ve 2. Amatör Küme’deki tüm kulüplerin yararlanacağı açıklandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.