BAL takımları başarı hedefliyor

BAL takımları başarı hedefliyor

Bu yıl 3. sezonu yaşanacak Bölgesel Amatör Ligde Konyadan 3 takım mücadele edecek

Bu yıl 3. sezonu yaşanacak Bölgesel Amatör Ligde Konya’dan 3 takım mücadele edecek. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulamaya geçirilen Bölgesel Amatör Ligin 3. sezonunun hazırlıkları başladı. Bu ligde mücadele edecek Konya takımları yeni sezon hazırlıklarını start verdi. Geçtiğimiz sezonlarda beklenen başarıyı yakalayamayan temsilcilerimizden bu sezon daha başarılı performanslar bekleniyor.  3. Lig hedefinde olan birçok takım transferlerini yaparak hazırlık takvimlerini de belirledi. Konya temsilcileri Sarayönü Belediyespor, Selçuklu Belediyespor ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor’da yeni sezon için hazırlıklar çok yavaş ilerliyor. Taraftarlarda geçtiğimiz sezonlarda kötü performans çizen Konya ekiplerinde bu sezonda aynı başarısızlığın yaşanacağı korkusu var.

Bu ligde Konya’yı en fazla temsil eden takım Sarayönü Belediyespor oldu. 2 sezondur Konya’yı bu ligde temsil eden yeşil-siyahlı ekip bu sezonda da Bölgesel Amatör Ligde Konya’yı temsil edecek.  2 sezonda da Konya takımları arasında en başarılı olan Sarayönü Belediyespor rakiplerine oranla daha çok zorlanacak gibi görünüyor. Başarılı kadrosundan birçok oyuncuyu kaybeden Sarayönü Belediyespor 4 transfer yaptı. transfer çalışmalarının devam ettiği yeşil-siyahlı ekipte hazırlık takvimi ile ilgili olarak ise bir açıklama yapılmadı. Yeşil-siyahlı ekip Konyaspor alt yapısından yetişen Özgür Evyapan,  Hakkı Kamar, Muhasebe Gençlerspor’dan Ferhat Soydan ve Yalıkavağıspor’dan Ebubekir Çalık ile anlaşma sağladı. Bölgesel Amatör Lig’in ilk uygulandığı sezonda Sarayönü Belediyespor, Çatalhöyük Çumra Belediyespor ve Konya Gençlerbirliği Konya’yı temsil etti. Çatalhöyük Çumra Belediyespor ve Konya Gençlerbirliği grupta son iki sırayı alarak ilk sezonda küme düştü.

Ligin 2. sezonunda ise Sarayönü Belediyespor ile birlikte Beyşehir Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor Konya’yı temsil eden takımlar oldu. Ancak temsilcilerimiz bu sezonda da beklenilen başarıyı gösteremedi. Beyşehir Belediyespor küme düşerken Selçuklu Belediyespor ise Amatör Küme Süper grup 2.’si Karapınar Belediyespor ile Play-Off maçında karşılaştı. Rakibin yenen mavi-beyazlı ekip BAL’da yoluna devam edecek. Beyşehir Belediyespor’un yerine ise ilk sezonda başarısız olan Çatalhöyük Çumra Belediyespor yeniden BAL’da mücadele etme hakkı elde etti. Bu sezon ligde mücadele edecek Selçuklu Belediyespor ve Çatalhöyük Belediyespor’dan ise henüz bir transfer haberi gelmedi. Lig hazırlıklarına başlama tarihleri ile ilgili olarak ta kulüplerden hiçbir açıklama yapılmadı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.