BAL Lig’inde Konya derbisi

BAL Lig’inde Konya derbisi

Bu sezon ilk kez uygulamaya koyulan Bölgesel Amatör Lig’de sezonun ilk haftası bugün oynanacak maçlarla start alacak.

Ligde ilimizi geçtiğimiz sezon Süper grupta ilk 3 sırada yer alan 3 takım temsil ederken, Sarayönü Belediyespor, Ç. Çumra Belediyespor ve Konya Gençlerbirliği ligde zirve mücadelesi verecekler. İlk hafta maçlarında iki Konya takımı Konya Gençlerbirliği ile Ç. Çumra Belediyespor kozlarını paylaşırken, Sarayönü Belediyespor ise sahasında Toroslar Belediyespor’u ağırlayacak.
İki maçta saat 15.00’de başlarken, Konya Gençlerbirliği-Ç. Çumra Belediyespor maçı Şehit Muammer Samur Stadyumu’nda oynanacak. Ligde haftanın programı ise şöyle: Anamur Belediyespor-Akdeniz Belediyespor. Demre Belediyespor-M. Evrensekispor. Karaman Gençlerbirliği-Niğde Belediyespor. Narspor-68 Aksaray Belediyespor. Bugün Sarayönü İlçe Stadyumu’nda oynanacak Sarayönü Belediyespor-Toroslar Belediyespor karşılaşmasına ilçe halkının da büyük ilgi göstermesi bekleniyor.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, dün başlayan Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) yeni bir heyecan getireceğini bildirdi. Özgener, TFF’nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, BAL’da 78 ilden kulübün bulunduğunu ifade ederek, “5 milyon lira bütçesi olan BAL’ın ve organizasyonların en önemli amacı; ülkemizin her bölgesinde daha fazla kişinin futbola katılmasını sağlamak. İki yıl önce 200 binlerde devraldığımız lisanslı futbolcu sayısını yüzde 100 artışla, 466 bine çıkarmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Göreve geldikleri 2008 yılından bu yana amatör futbola, çok önemli miktarlarda kaynak aktarımı yaptıklarını vurgulayan Mahmut Özgener, “TFF olarak artan gelirlerin ciddi bir kısmını da amatör futbola ayırıyoruz. Çünkü amatör futbol, ülkemizin en popüler spor dalı olan futbolun ana damarlarından biri ve ülkemizdeki futbol sevgisinin artmasında, futbolun yaygınlaşmasında yadsınamaz katkıları bulunmakta” ifadelerini kullandı. Bu arada, TFF tarafından bu sezon ilk kez başlatılan BAL’da 2010-2011 sezonu bugün yapılacak maçlarla başlıyor. Toplam 143 takımın 12 grupta mücadele edeceği BAL’da, 2 grup 10 takım, 1 grup 11 takım, 6 grup 12 takım, 2 grup 13 takım ve 1 grup da 14 takımdan oluşuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.