BAL Lig’i gergin başladı

BAL Lig’i gergin başladı

Bölgesel Amatör Ligde ilk sezon geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalar ile başladı. 6. Grupta mücadele eden Konya takımları ilk haftayı 1’er puanla kapattı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sezon ilk defa uygulanan Bölgesel Amatör Liginde heyecan geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile başladı. Toplam 143 takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği BAL'da takımlar ilk hafta maçlarını geride bıraktı. Bölgesel Amatör Lig 6. grupta mücadele eden Konya takımları ilk haftayı 1’er puanla kapattı. İlk hafta maçında karşı karşıya gelen Konya Gençlerbirliği ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor golsüz berabere kalırken diğer temsilcimiz Sarayönü Belediyespor da sahasında Toroslar Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı.  Karaman temsilcisi Karaman Belediyespor da beraberlikler furyasına katılan takımlar arasında yer aldı. Kırmızı –mavili ekip sahasında konuk ettiği Niğde Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı.   12 takımın mücadele ettiği ligde ilk hafta da sadece 2 maçta eşitlik bozuldu. Diğer 4 maçta ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lige galibiyetle başlayan iki ekip ise Narspor’u 1-0 yenen Yeni Aksarayspor ve aynı skorla Manavgat Evrensekispor’u yenen Demre Belediyespor oldu. 
AÇILIŞ DERBİYLE OLDU
Bölgesel Amatör Ligin açılış maçında iki Konya ekibi karşı karşıya geldi. Şehit Muharrem Samur Suni Çim Saha’da oynanan mücadelede Konya Gençlerbirliği ile Çatalhöyük Çumra Belediyespor ekipleri karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Konya bölgesi hakemleri Hasan Ertugan, Mustafa Saraçoğlu ve Raşit Yorgancılar yönetti. Maçın dördüncü hakemliğini ise İ. Alper Gümüş yaptı. Karşılaşma öncesi TFF Amatörden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Mehmet Baykan, KASKF yönetim kurulu takımlara ve hakemlere iyi bir sezon dileğinde bulunarak çiçek verdi. Baykan ve ekibi daha sonra takımlara ve hakemlere başarı diledi. Ev sahibi ekip Konya Gençlerbirliği ise  konuk takım yedek kulübesine giderek Çumra ekibinin tamamına başarı dileğinde bulundu. Karışlaşma bu güzel görüntüler ile başladı. Ancak maç içinde çıkan olaylar iki Konya takımına da yakışmadı. Karşılaşmayı izleyen taraftarlarda sanki iki farklı şehrin takımı mı oynuyor soruları akılara geldi. Bazı taraftarlar ise küfürlü tezahüratlarla karşılaşmanın gerilmesine neden oldu. Ancak karışlaşma sonunda iki ekipte sessiz bir şekilde soyunma odasının yolunu tuttu. Karışlaşmayı izleyen taraftarlar Konya ekiplerinin bu ligde birbirlerine destek olması fikrinde birleşti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.