Bal: Bütün delillere rağmen neden bulunamıyor

Bal: Bütün delillere rağmen neden bulunamıyor

Bal: Bütün delillere rağmen neden bulunamıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, 10 üst düzey partilinin istifasına neden olan kaset tuzağını kuran çetenin bütün delillerin elde olmasına rağmen ortaya çıkarılmadığını belirterek, "Acaba bu sinsi çetenin bir ucu devletin içinde mi? 20 günü aşkın süredir bir arpa boyu yol alınamadı" dedi. Seçim bölgesi Konya'da sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya 1. sıra milletvekili adayı Faruk Bal, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi'nde engellilerle bir araya geldi. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Bal, MHP olarak hazırladıkları projelerle engellilerin yanında olacaklarını belirtti.
Bal, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'ni de ziyaret etti. MHP İl Başkanı Ali Yücel ve parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Bal, "2023'e Doğru Yükselen Ülke Türkiye" projesini anlattı.
Yılbaşında açıkladıkları ekonomik programlarını inceleyenlerin bir eksik bulamadığını anlatan Bal, Türkiye'de istihdam sorununa dikkat çekti. Bal, "Ekonomi alanında 9 yılda yeterince istihdam oluşturulmamıştır. Türkiye'nin nüfus artışına uygun bir istihdam oluşturulamadığı gibi, büyüme hızına uygun bir istihdam hacmi de oluşturulamamıştır. Aksine ülkemizde tarım sektörü başta olmak üzere verimsizlik, üretimsizlik ve kalitesizlik nedeniyle ciddi bir iş arayan kitlesi oluşmuştur. 9 yıllık AK Parti iktidarı buna bir çözüm getirememiştir" dedi.
Ekonomideki temel sorunları çözmek için program sunduklarını dile getiren Bal, "Bu program alınıp incelendiğine göre ve geride dönüşü olmadığına göre, inceleyen kişilerce benimsendiğini varsayıyoruz. Bu varsayımında ötesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında ülkeyi dünyanın 10. büyük ekonomisi haline getirmeyi hedeflemiş, hayatın tüm alanında lider ülke haline getirmeyi planlayan bu program 2 parti tarafından siyasi intihale tabi tutulmuştur" diye konuştu.

"ANASAYA'DA YANLIŞ TEŞHİS KONULDU"
Bal, Anayasayı değiştireceğini söyleyen MHP dışındaki 3 partinin nasıl bir Anayasa öngördüğünü ilan etmediğini kaydederek, "Milletten gizlenmektedir. Milletin nasıl bir Anayasa yapılacağına dair bilgisi olmadan 12 Haziran'daki seçim ile oldu-bitti ile karşılaşılacak. Anayasa içine AKP-CHP VE BDP 'Kürt Meselesi' diye bir madde koydurmak istiyor. Bin yıldır yaşadığımız birliktelik bozulmak isteniyor. Teşhis yanlış konulmuştur. Bu kadar sapık, bu kadar saçma, bu işin teşhisinde BDP'yi anladım da, CHP ve AKP nasıl ittifak edebilir. O zaman bir telkin mi var, bir dayatmamı var. O dayatma ne ise bu milletin bilmesi lazım" diye konuştu.
Yeni Anayasa yapılmasına karşı olmadıklarını, ancak ülkenin bölünmesine de asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Bal, bu nedenle partilerine karşı bir çete tarafından tuzak kurulduğunu bildirdi. 10 üst düzey partilinin istifasına neden olan kaset tuzağını kuran çetenin bütün delillerin elde olmasına rağmen ortaya çıkarılmadığını söyleyen Bal, "Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına sahte e-mail gönderen kişi 12 milyon nüfuslu İstanbul'da anında bulunup Ankara'ya getirilebiliyorsa, bütün delilleri ve bilgileri vermemize rağmen kaset çetesi neden bulunamıyor. O zaman akla bir soru geliyor. Acaba bu sinsi karanlık çetenin bir ucu devletin içine mi girmiş? 20 günü aşkın süredir bir arpa boyu kadar yol alınamamasının nedeni bir fren unsurumu yapılıyor. Bunların hepsi bir şüphe" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.