Bakır Kabloları Çalarken Hatıra Fotoğraf Çektiler

Bakır Kabloları Çalarken Hatıra Fotoğraf Çektiler

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan bir traktör römorkunda iki adet av tüfeği, bu tüfeklere ait fişekler, tabanca mermileri, kesici aletler ile bir de fotoğraf makinası ele geçirildi. Fotoğraf makinasında...

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan bir traktör römorkunda iki adet av tüfeği, bu tüfeklere ait fişekler, tabanca mermileri, kesici aletler ile bir de fotoğraf makinası ele geçirildi. Fotoğraf makinasında zanlıların bir taşocağı trafosu içerisindeki pano ve bakır kabloları sökerken çekilmiş fotoğraflarının bulunması dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre; Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 22 Eylül 2014 günü saat 02.30 sıralarında Orhangazi Üreğil Mahallesinde bulunan bir taşocağı bölgesinde önleyici kolluk devriye faaliyeti esnasında şüphe üzerine Ç.B. isimli şahıs yönetimindeki bir traktörü durdurdu.

Traktörün römorkunda yapılan kontrolde; 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 1 adet dürbünlü ruhsatsız otomatik av tüfeği, 4 adet 7.65 mm çapında tabanca fişeği, 25 adet av tüfeği fişeği, hırsızlık olayında kullanılabileceği değerlendirilen 1 adet el telsizi, 3 demir kesme makası ile 1’er tane el feneri, eldiven, balta, kürek, tırmık ve kazma ele geçirildi. Ayrıca römorkta E.T. isimli şahsa ait nüfus cüzdanı, Y.A. isimli şahsa ait kredi kartı, M.G.’ye ait bankamatik kartı ile 1 adet fotoğraf makinesi ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli E.T. ve Ç.B. isimli şahısların yaklaşık 15 gün önce Orhangazi-Üreğil Mahallesi bölgesinde bulunan bir taş ocağından çaldıkları 1 kamyonet dolusu bakır kabloyu Gemlik ilçesinde bulunan bir lojistik şirketine bıraktıkları, şüpheli Y.A. diğer şüpheliler E.T. ve Ç.B.’ye ekonomik ve lojistik destek sağladığı tespit edildi.

Ayrıca yakalanan traktör içinde bulunan ve şüpheli E.T.’ye ait olduğu değerlendirilen fotoğraf makinesinin yapılan incelemede hırsızlık yaparken kendi kendilerine çektikleri (hırsızlık olayının meydana geldiği taşocağından trafo içerisindeki pano ve bakır kabloları sökerken) fotoğrafların bulunduğu tespit edildi.

Şüpheli Y.A. ve Ç.B. sevk edildikleri adli makamlarca ifadelerinin alınmalarına müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. E.T. isimli şahsın yakalanma çalışmaları ise devam ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.