Bakanlık, Facia Sonrası Soma’da 3 Kömür Sahası Aramasına Çıkıyor

Bakanlık, Facia Sonrası Soma’da 3 Kömür Sahası Aramasına Çıkıyor

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan facianın üzerinden bir ay geçmeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Soma’nın da aralarında bulunduğu 165 yeni maden sahası arama ihalesine çıktı....

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan facianın üzerinden bir ay geçmeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Soma’nın da aralarında bulunduğu 165 yeni maden sahası arama ihalesine çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, ihalesi 12 Ağustos 2014 ile 8 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılması planlanan saha bilgileri açıklandı. Bu kapsamda sahaların ihale tarihleri ile koordinatlarını gösteren listeleri de ilan eden bakanlık, Soma ilçesinde 3 yeni maden sahası arama çalışması için ihaleye çıkacak. Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan ihale ilanında yer alan maden sahalarından 3’ü geçtiğimiz ay maden faciası yaşanan Manisa’nın Soma ilçesinde yer alıyor.

Soma’da ihaleye açılması planlanan sahaları bin 625, 62 ve 49 hektar büyüklüğünde. Taban ihale bedelleri ise 100 bin lira ile 250 bin lira arasında. İhale 1 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. Maden sahası arama ihalelerinden 8’i de İzmir’de bulunuyor. İzmir’deki aramalar, Ödemiş, Seferihisar, Aliağa, Menemen ve Bergama’da yapılacak. İzmir’deki maden sahalarının aramaya açılması için ihale ise 28 Ağustos’ta yapılacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.