Bakanlar Kurulu Toplantısı Başladı

Bakanlar Kurulu Toplantısı Başladı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı, Başbakanlık Yeni Bina'da saat 14.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı, Başbakanlık Yeni Bina'da saat 14.30'da başladı. Toplantıda iç ve dış gündem maddelerinin görüşülmesi bekleniyor.

Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın, bir önceki Bakanlar Kurulu toplantısından sonra gerçekleştirdiği İran ve Almanya ziyaretleri konusunda kurul üyelerine bilgi vermesi bekleniyor. Ayrıca AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da müzakereler ve AB ile ilişkiler konusunda mutat üzerine sunum yapması öngörülüyor.

İç gündem maddeleri olarak da Meclis'e gelmesi beklenen ve halen görüşülen bazı yasa tekliflerinin Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilebilir. Bununla birlikte 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yaşanan gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Yaklaşan yerel seçimlerin de masaya yatırılması beklenen toplantıda özellikle seçim güvenliği konusunda İçişleri Bakanı Efkan Âlâ tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verileceği belirtiliyor.

Dış gündem maddesi olarak ise başta Suriye olmak üzere AB ilişkileri, Erdoğan'ın son yurtdışı ziyaretleri, AB müzakereleri gibi konular Bakanlar Kurulu'nun gündemine yer alacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.